Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4539 resultaten


ID: 4767 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Zwartzustersstraat 22 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, in een gevelsteen gedateerd 1642. Restauratie/renovatie door bOb Van Reeth en Danie Staut in 1976-1984.


ID: 4768 | Bouwkundig element

Den Robijn

Zwartzustersstraat 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 4763 | Bouwkundig element

Zwartzusterklooster

Zwartzustersstraat 25 (Antwerpen)
Klooster van de zwartzusters hier gevestigd sinds 1345. De kapel dateert uit 1507, de kloostergebouwen kwamen tot stand in de eerste helft van de 16de eeuw en in de loop van de 17de eeuw. Twee tuinvleugels door Paul Van Glabbeek uit 1904.


ID: 4769 | Bouwkundig element

In de dry Croonckens en de Distelblomme

Zwartzustersstraat 28-30 (Antwerpen)
Twee traditionele diephuizen met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 4759 | Bouwkundig element

Breed- en diephuizen met traditionele kern

Zwartzustersstraat 3-7 (Antwerpen)
Breed- en diephuizen met traditionele kern die minstens opklimmen tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werden aangepast in de 19de eeuw.


ID: 4760 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Zwartzustersstraat 9 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 81737 | Bouwkundig element

Hoeve Schaliënhof

Deerlijkstraat 21 (Anzegem)
Historisch waardevolle hoeve. Heden deels omwalde 17de-eeuwse hoeve met semigesloten opstelling bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Oostelijke erftoegang via bakstenen brugje en poortgebouw. Ten noorden, het woonhuis, ten westen de schuur, stalvleugel ten zuiden en later opgetrokken (begin 19de eeuw) nutsgebouw ten oosten. Woonhuis. Gewitte verankerde baksteenbouw, zes traveeën onder leien schilddak doorbroken door drie dakkapellen.


ID: 81603 | Bouwkundig element

Pastorie

Juliaan Claerhoutstraat 1 (Anzegem)
Traditioneel breedhuis met dubbelhuisopstand; zeven traveeën en twee bouwlagen. 19de-eeuwse baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 81446 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Wulfskerke

Kleine Leiestraat 15 (Anzegem)
Thans niet-omwalde hoeve (omwalling deels gedempt in 1963 en deels in 1982) met behouden woonhuis en schuur, in kern opklimmend tot in de 18de eeuw. Gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een deels verhard erf. Oostelijke, tweeledige erfoprit gemarkeerd door bakstenen erfpijlers met ijzeren hek. Ten westen het woonhuis van zes traveeën, zijgevels getypeerd door aandaken.


ID: 81797 | Bouwkundig element

Hoeve

Tjampensstraat 7 (Anzegem)
Klein hoevetje met 19de-eeuws uitzicht. Dwars op de straat ingeplant boerenhuis met links recente uitbreiding. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met golfplaten.