Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4539 resultaten


ID: 81785 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Vichte

Vichteplaats 46-48 (Anzegem)
Volledig omwalde site, toegankelijk via relatief korte, gekasseide dreef uitgevend op bakstenen boogbrug, met op het einde imposant poortgebouw. Omwald opperhof met kasteel op motte. Neerhof met woonhuis, stalvleugel, schuur en duiventoren.


ID: 81588 | Bouwkundig element

Hoevesite

Vossestraat 21 (Anzegem)
Hoeve, in kern opklimmend tot in de 18de eeuw, zie datering woonhuis met jaaranker 1777 in oostelijke zijpuntgevel. Woonhuis, schuur en bakhuisje zijn aangegeven op het primitief plan van het kadaster. Hoeve bestaande uit losstaande gewitte bestanddelen (baksteen of vakwerk) onder zadeldaken en opgesteld rond een deels verhard erf.


ID: 81706 | Bouwkundig element

Landhuis Klein Kasteel

Westdorp 17 (Anzegem)
Breedhuis van vier plus één travee en twee bouwlagen onder leien mansardedak. Horizontale gevelgeleding door het druiplijstje en de doorgetrokken arduinen onderdorpels van de bovenvensters.


ID: 200647 | Bouwkundig element

Site Rysselendemolen

Pittemsestraat 62 (Ardooie)
De Rijsselendemolen is een bakstenen bergmolen met de functie van korenwindmolen, opgericht in 1855 met recuperatiematerialen van de 18de-eeuwse houten staakmolen op dezelfde locatie. Ten noordwesten van de molen staat een houten poortgebouwtje onder zadeldakje, gereconstrueerd met recuperatiematerialen van elders. Ten zuidwesten van de molen bevindt zich een vakwerkbouwsel, naar verluidt gereconstrueerd met recuperatiematerialen van een ontmantelde wagenschuur uit Hondschoote.


ID: 207988 | Bouwkundig element

Hoeve De Roode Poort

Roeselaarsestraat 93 (Ardooie)
Hoevegebouwen minstens opklimmend tot de 18de eeuw, op site minstens opklimmend tot de 16de eeuw, gelegen langs het oude tracé van de Roeselaarsestraat. Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een deels verhard erf, onder meer met bewaarde kasseibestrating. Voorliggende huisweide met betonnen omheining. De hoevegebouwen omvatten een boerenhuis met aansluitende paardenstal en bakhuis, dwarsschuur, stal, wagenhuis en (paarden)stalletje.


ID: 208159 | Bouwkundig element

Ensemble burgerhuizen

Wezestraat (Ardooie)
In 1911 wordt in opdracht van brouwer/burgemeester Cyriel Vanden Bussche-De Grave een samenstel van twee woningen opgetrokken. Oorspronkelijk gebruik als woningen, bij uitbreiding van het scholencomplex in de loop van de tweede helft van de 20ste eeuw bij de school gevoegd. Samenstel van twee woningen in spiegelbeeldschema, in traditionele baksteenarchitectuur. Opgetrokken in twee bouwlagen van oranjegele baksteen onder zadeldaken in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Aan weerszijden een vooruitspringende haakse vleugel met trapgevel, met voordeur op de zijkant.


ID: 75442 | Bouwkundig element

Dwarsschuur

Klotputten (Arendonk)
Driebeukige dwarsschuur van vijf vakken onder een afgewolfd zadeldak, uit de 19de eeuw, mogelijk ouder.


ID: 21377 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Dorpsstraat 13 (As)
Langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis, stal, dwarsschuur. Gaaf bewaard voorbeeld van een eind 19de eeuw versteende hoeve in vakwerk.


ID: 21378 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Dorpsstraat 14 (As)
Voormalige langgestrekte hoeve, waarvan de ordonnantie door de aan gang zijnde restauratie werd gewijzigd. Zes traveeën onder zadeldak.


ID: 21380 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Dorpsstraat 27 (As)
Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerd bakstenen gebouw, gevel met uitzicht uit begin 20ste eeuw, doch oudere kern.