Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 71089 | Bouwkundig element

Volkshuis

Lauwestraat 74 (Wevelgem)
Voormalig Volkshuis, zie sporen van opschrift. Later witgeschilderde bakstenen lijstgevel van circa 1900 met typische aflijnende steekboogfries en casement. Aangepaste begane grond met vernieuwde pui van Ch. Boghemans (Menen).


ID: 73744 | Bouwkundig element

Evenementenhal De Schelp

Menenstraat 122/2 (Wevelgem)
Evenementenhal van 1999 naar ontwerp van Bart Bekaert en Koen Cappon. Hedendaags ontwerp dat sportevenementen en culturele activiteiten combineert. Betonnen kuip met metalen schelp er overheen. Transparante wanden van structuurbeglazing.


ID: 71773 | Bouwkundig element

Theatercentrum

Poststraat 15 (Wevelgem)
Dieper in gelegen langgestrekte bakstenen vleugel van circa 1900 met vernieuwde voorgevel uit de jaren 1930. Hoger opgetrokken breed middenrisaliet. Portaal met afgeronde hoeken met erboven halfronde erker. Links boven de deur Heilig Hartbeeld. Zijgevel geritmeerd door lisenen verbonden door fries. Rondbogige muuropeningen; enkele blind.


ID: 212640 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Wezembeek-Oppem en school

Europalaan 2-4, Louis Marcelisstraat 134-136 (Wezembeek-Oppem)
De school uit 1902 naar ontwerp van A. Struyven en vergroot in 1919, het gemeentehuis uit 1905 van F. Symons, in 1960 uitbreiding school naar ontwerp van A. Van Grunderbeek.


ID: 76155 | Bouwkundig element

Vrije Basisschool

Hoogstraat 1 (Wichelen)
Voormalig gesticht van de zusters Maricollen van Schellebelle, nu vrije basisschool. Klooster met schoolcomplex naast de straathoek met Dorp gelegen.


ID: 89509 | Bouwkundig element

Parochiezaal Gildhof

Rijksweg 240 (Wielsbeke)
Voormalige parochiezaal "Gildhof", thans herbestemd als wasserij. Gelegen in de binnenbocht van de Rijksweg ter hoogte van het oude dorpsplein. Op 3 augustus 1907 wordt het nieuwe Gildhof ingehuldigd, als feestzaal, vergaderzaal of zaal voor voordrachten, toneel en ontspanning. De nieuwe stichting ligt onder de bescherming van Heilige Mauritius, naar de mecenas, baron Maurice van der Bruggen. In de jaren 1920 wordt het Gildhof onder meer gebruikt als naaischool. De zaal is eigendom van de V.Z.W. "Parochiale Werken".


ID: 89656 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

St.-Bavostraat 19 (Wielsbeke)
Voormalige pastorie, thans in gebruik als museum "Demedtshuis". Gezien de slechte toestand van de oude pastorie (zie Priesteragiestraat) wordt er circa 1730 een nieuwe pastorie gebouwd, in de tuin bij het kerkhof ten zuiden van de kerk. Vrijstaand breedhuis onder pannen schilddak, gesitueerd tussen een oude Leiearm en de Sint-Bavokerk, van het kerkhof afgescheiden door een ijzeren hek tussen nieuwe bakstenen pijlers. Ten zuiden aan de linkeroever van de oude Leiearm een beeldentuin met onder meer buste van A. Demedts.


ID: 89658 | Bouwkundig element

Congregatiezaal

St.-Bavostraat 23 (Wielsbeke)
Congregatiezaal/ parochiezaal "Den Aert", gelegen aan de oever van de oude Leiearm. De patronagezaal wordt eertijds in de volksmond "Den Tap" geheten. Huidige benaming gegeven in 1968 bij officiƫle opening van de jeugdclub, naar de "aert" of "aard", de aanlegplaats voor schepen die halt hielden te Sint-Baafs-Vijve.


ID: 14261 | Bouwkundig element

Kasteel Kijckuit

Broekstraat 11-15, 15A (Wijnegem)
Classicistisch kasteel in omwald park met ijskelder, in voorgevel gedateerd 1770; 18de-eeuwse aanhorigheden gelegen binnen de omwalling, ten westen en ten oosten van de toegang.


ID: 1715 | Bouwkundig element

Volkshuis

August Van Landeghemstraat 47 (Willebroek)
Gebouw van drie bouwlagen met verspringende gevelpartijen onder plat dak, in nieuwe zakelijkheid naar niet gedateerd ontwerp van F. Brunfaut, goedgekeurd in 1930.