93247 resultaten
ID: 81033 | Bouwkundig element
Stedestraat (Zwevegem)
De Slypemolen is een aan de Slypebeek gelegen, historische watermolen, voor het eerst vermeld in 1628. De korenwatermolen bleef in gebruik tot circa 1918. In 1928 werd de molen uitgebroken. In 1964 verdween het woonhuis. Van de historische site blijft de ruïne van het voormalig werkhuis over en de afdamming in de beek. De resten van de gevel aan het water zijn onderaan versterkt in natuursteen.
ID: 81034 | Bouwkundig element
Stedestraat 73 (Zwevegem)
19de-eeuwse arbeiderswoning van twee traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met bakstenen lijstgevel.
ID: 81035 | Bouwkundig element
Stedestraat 77-79 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van twee arbeiderswoningen uit de 19de eeuw met bepleisterde en beschilderde verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.
ID: 81184 | Bouwkundig element
Steenbakkersstraat 25-27 (Zwevegem)
Laag dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met gecementeerde en beschilderde lijstgevel en licht getoogde muuropeningen met grijs geschilderde aanzet- en sluitstenen,
ID: 81366 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat (Zwevegem)
Dieper in gelegen bedehuisje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Halle zie beeld op altaar, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Kapel in baksteen met ijzeren hek en in nis beeld van de Heilige Antonius.
ID: 81106 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 1-3 (Zwevegem)
Samenstel van twee enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met lijstgevel van rode baksteen. Aan de rechterzijde dieper in gelegen poort getypeerd door laadluik.
ID: 81110 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 10 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing bestaande uit een enkel- en een dubbelhuis (later samengevoegd) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Woningen van rode, verankerde baksteen getypeerd door tand- en druiplijs met licht getoogde muuropeningen.
ID: 81107 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 4-6 (Zwevegem)
Vermoedelijk voormalige herberg uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Samenstel van twee lage dubbelhuizen, met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel waarvan met klein stalletje loodrecht aangesloten op het hoofdvolume. Het rechter pand heden met vernieuwde egale cementering.
ID: 81111 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, opgetrokken circa 1860 als rustplaats van de processie. Kapel in rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. IJzeren hekwerk en figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Interieur bepleisterd en witgeschilderde wanden met tongewelf. Bewaarde cementtegelvloer van rode en gele tegels en beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
ID: 81108 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 5-7 (Zwevegem)
Twee schuin op de straat ingeplante 19de-eeuwse burgerhuizen, mogelijk met oudere kern. Enkelhuizen met gecementeerde lijstgevel, pannen zadeldak. Lager volume aan de linkerzijde en twee rechtse traveeën onder mansardedak en een achtergelegen stalletje.