Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1592 resultaten


ID: 42148 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Keizersberg

Mechelsestraat 202 (Leuven)
Gesitueerd aan de noordrand van de Leuvense binnenstad, maakt de Keizersberg deel uit van de zuidelijke heuvels van het Hageland die de stad ten noorden, van west naar oost, omringen en gekenmerkt zijn door steile hellingen en plateauvormige heuveltoppen.


ID: 206169 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de paters van de Heilige Geest

Noormannenstraat 68 (Leuven)
Het complex wordt gevormd door een herhaaldelijk uitgebreide neogotische kloostervleugel, aanpalend een sobere modernistische kapel, een dwarsvleugel en recente paviljoenen met een dagverblijfcentrum, rusthuisflats en andere functies in de ruime tuin.


ID: 305513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel en park de Bunswyck

Tiensesteenweg 343 (Leuven)
19de-eeuws neoclassicistisch landhuis met 18de-eeuwse kern, aansluitende bijgebouwen en een omringend park.


ID: 51722 | Bouwkundig element

Villa 't Eiland

Astridlaan 26 (Lichtervelde)
Villa, zogenaamd " 't Eiland" naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare) van 1940. Ommuurd terrein, aan Astridlaan en Koolskampstraat afgezet met lage rode bakstenen muur bekroond met deels vernieuwd hekwerk; vernieuwde metalen poorten. Aangelegde tuin met pergola, paviljoentje en vijver naar ontwerp van tuinarchitect André Rousseau (Roeselare) waarin rotspartij met onderkelderd tuinhuisje en waterval naar ontwerp van Joseph De Bruycker


ID: 51736 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Diksmuidseboterweg 4 (Lichtervelde)
19de-eeuwse hoeve. Losse, lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken.


ID: 308494 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

François Blauweweg 1 (Lichtervelde)
Hoeve met losstaande bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom bekiezeld erf met grasplein en treurwilg. Bereikbaar ten westen via hek tussen bakstenen pijlers, waarnaast rij populieren.


ID: 51747 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoogwielkestraat 53-55 (Lichtervelde)
Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde opstelling van woonhuis en schuur. Lage losstaande bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken rondom een uitgestrekt, met gras begroeid en deels gekasseid erf; centrale, recentere duiventil en conisch hondenhok met bolbekroning; mestvaalt.


ID: 51676 | Bouwkundig element

Eclectische dokterswoning

Marktstraat 22 (Lichtervelde)
Halfvrijstaande eclectische dokterswoning, zie reliëf met doktersbezoek, met neo-Vlaamserenaissance-inslag, van 1914, zie cartouches. Voortuintje geplaveid met zwart-witte tegels in dambordpatroon en afgesloten door laag smeedijzeren hek versierd met dokterssymbolen en fonteintjes.


ID: 10054 | Bouwkundig element

Anderstadthoeve

Anderstad 12-13, 15-22 (Lier)
Complex met brede hofgracht, bestaande uit verscheidene hoeven en fabrieksgebouwen en toegankelijk via gekasseide oprit.


ID: 85547 | Bouwkundig element

Hoeve

Beekstraat 100 (Lier)
Hoeve met losstaande bestanddelen uit het vierde kwart van de 19de- en het eerste kwart van de 20ste eeuw, eertijds afhankelijk van kasteel Tallaarthof.