Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1318 resultaten


ID: 31363 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Lokerseweg 4-6 (Poperinge)
Op de hoek bij de Zevokotestraat gelegen eenheidsbebouwing van drie lage breedhuizen volgens spiegelbeeldschema uit de jaren 1920.


ID: 31156 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Loviestraat 73 (Poperinge)
Aan de straat gelegen, laag 19de-eeuws hoevetje van het langgestrekte type met bakstenen stoep; vervallen toestand. Achterliggend klein erf met stal en gesloopt bakhuis; deels omhaagde moestuin.


ID: 31299 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Molenstraat 1 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen uit het laatste kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 20ste eeuw, opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf. Het boerenhuis gaat terug op een 18de-eeuwse kern.


ID: 200989 | Bouwkundig element

Haringhe (Bandaghem) Military Cemetery

Nachtegaalstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, vormgegeven door R. Blomfield en W.C. Von Berg. Het betreft een omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', een schuilgebouw en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.


ID: 31423 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Nachtegaalstraat 11 (Poperinge)
Hoeve met losse bakstenen bestanddelen onder zadeldak rondom een deels met gras begroeid, deels gebetonneerd erf. Boerenhuis met jaartal 1787 in de linker zijpuntgevel.


ID: 31326 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Obterrestraat 54 (Poperinge)
Burgerhuis, middenin een beboomde en omhaagde tuin, uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 31170 | Bouwkundig element

Schorsemolenhof

Oostlaan 21 (Poperinge)
De recente benaming 'Schorsemolenhof' verwijst naar de Schorsemolen uit de 19de eeuw, gelegen in de nabijheid van de 'Schipvaarthoeve'. Hoeve met losse, lage bestanddelen, die U-vormig zijn opgesteld rondom een verhard erf. In kern opklimmend tot 1760, echter na beschadiging tijdens de Tweede Wereldoorlog sterk hersteld.


ID: 31493 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Palingstraat 6 (Poperinge)
Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een met gras begroeid erf, met een boerenhuis en dwarsschuur uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 31203 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Veldkapel Onze-Lieve-Heertjesbos en kapelhof

Provenseweg (Poperinge)
Veldkapel 'Onze-Lieve-Heertjesbos' uit de tweede helft van de 18de eeuw. Het gaat om een koortskapelletje, een volkse bedevaartplaats van oude oorsprong voornamelijk bezocht tijdens de Goede Week. De beplante kapelhof bevindt zich op het einde van een voetwegel. Het is één van de weinige sites met fetisjbeplanting in Vlaanderen. De beplanting omhelst opgaande bomen zoals populier, linde en haagbeuk en een meidoornhaag.


ID: 31204 | Bouwkundig element

't Kloosterhof

Provenseweg 98 (Poperinge)
''t Kloosterhof' volgens de bewoners. Langgestrekte 19de-eeuwse hoeve met bakstenen stoep ten noordwesten van een deels verhard erf.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.