Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 3947 | Bouwkundig element

Gekoppelde neoclassicistische winkelhuizen

Dries 54-58 (Antwerpen)
Gekoppelde, neoclassicistische winkelhuizen, volgens de bouwaanvraag uit 1859 gebouwd in opdracht van de heer J. Veders.


ID: 10742 | Bouwkundig element

Pomphuis bij Stadsdroogdok 7

Droogdokken (Antwerpen)
Pomphuis van het vroegere Stadsdroogdok 7, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp in eclectische stijl met art-nouveau-inslag van ingenieur Frans De Winter uit 1913, uitgevoerd door de aannemers Paul en Marcel Hargot in 1914.


ID: 4890 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Drukkerijstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht de weduwe Jos. Wouters, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1897. Tot hetzelfde bouwproject behoorde het winkelhuis op nummer 8, en een aanpalend poortgebouw en achterliggend groot pakhuis in eclectische stijl op nummer 10. Gesloopt in 2007.


ID: 4891 | Bouwkundig element

Bestelkantoor van de Staatsspoorwegen

Drukkerijstraat 18-20 (Antwerpen)
Bestelkantoor voor goederen met depot en stationschefwoning, gebouwd in opdracht van de Staatsspoorwegen (huidige NMBS). Voor het ontwerp gedateerd op 29 juli 1899 tekende ‘chef de section principal’ Jacques Théodore Josephe Wisselez, een architect in overheidsdienst die in 1895 het station van Veurne tot stand had gebracht.


ID: 3948 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Drukkerijstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl dat oorspronkelijk één geheel van twee gekoppelde panden vormde met het verdwenen, afgeschuinde hoekhuis Vrijdagmarkt. Opdrachtgever was de heer L. Van Boxelaer, de plannen werden in 1894 getekend door de architect Edmond J. Tyck, en het complex kwam tot stand in 1895.


ID: 4889 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Drukkerijstraat 8 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht de weduwe Jos. Wouters, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1897. Tot hetzelfde bouwproject behoorde het burgerhuis op nummer 16, en een aanpalend poortgebouw en achterliggend pakhuis in eclectische stijl op nummer 10.


ID: 5598 | Bouwkundig element

Hôtel Central, Modenatie

Drukkerijstraat 9-17 (Antwerpen)
Imposant complex in eclectische stijl op de hoek van Drukkerijstraat en Nationalestraat, gebouwd in opdracht van Alphonse Van de Put, naar een ontwerp door de architect Ernest Dieltiëns uit 1893. Het complex huisvestte van bij oorsprong een winkel op de begane grond en een hotel voor reizigers op de bovenverdiepingen.


ID: 304910 | Bouwkundig element

Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Du Chastellei 30-32 (Antwerpen)
Gekoppelde half vrijstaande villa’s in een pittoreske eclectische stijl, omstreeks 1910 voor verkoop opgetrokken in opdracht van het echtpaar Alberic Du Chastel de la Howarderie en Maria Catharina Elisabeth de Vinck de Wezel, dochter van baron de Vinck en eigenaars van de gronden waardoor de Du Chastellei en de aanpalende straten getrokken werden. Een oprichtingsplan is niet teruggevonden, waardoor de ontwerper van de villa’s niet gekend is.


ID: 304909 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Du Chastellei 34 (Antwerpen)
Half vrijstaand burgerhuis in een pittoreske eclectische stijl, volgens de kadastrale bronnen omstreeks 1914 gebouwd in opdracht van aannemer Jan Baptist (Constant) Van Dooren. Aangenomen kan worden dat hij minstens instond voor de uitvoering.


ID: 304911 | Bouwkundig element

Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Du Chastellei 36-38 (Antwerpen)
Gekoppelde en gespiegelde eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen in een eclectische stijl met neotraditionele inslag, volgens de kadastrale bronnen omstreeks 1914 gebouwd in opdracht van twee verschillende in Merksem gevestigde aannemers. Samen met de nummers 30 tot 34 en 40 tot 44 vormen de gekoppelde en half vrijstaande woonhuizen de oudste, vooroorlogse kern van de Du Chastellei, waarmee ze een opvallend en verzorgd ensemble vormen.