Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

388 resultaten


ID: 131298 | Landschappelijk element

Geschoren afsluitingshaag van meidoorn en haagbeuk

Philipskouterstraat 4 (Herne)
De geschoren afsluitingshaag is aangeplant ter afsluiting van het erf aan straatzijde. Op de zuidelijke perceelsgrens zijn de eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) en gewone haagbeuk (Carpinus betulus) op een hoogte van twee meter geschoren.


ID: 131304 | Landschappelijk element

Gemengde afsluitingshaag en houtkant als veekering

Philipskouterstraat 7 (Herne)
De uitgegroeide haag en houtkant bevindt zich deels op de perceelsgrens van een erf en een akkerland en deels tussen weiland en akkerland. De haag bestaat uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), ruwe iep (Ulmus glabra), gewone haagbeuk (Carpinus betulus) en gewone hazelaar (Corylus avellana).


ID: 131106 | Landschappelijk element

Gekandelaarde haagbeuk in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De gekandelaarde haagbeuk bevindt zich op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De boom ligt in een afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn. De haag ligt langs een landbouwweg die ten noorden van de hoeve vanaf de Rendries richting de Mark loopt. In de haag staat eveneens een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn, opgaande en geknotte bomen en een mispel.


ID: 131307 | Landschappelijk element

Geriefbosje met middelhout

Torreborrestraat (Herne)
Het gemengde bosje ligt in de vallei van de Bellembeek. Het smalle perceel staat haaks op de beek en de Torreborrestraat. De vier geknotte aken (Acer campestre) hebben stamomtrekken tussen 125 centimeter en 224 centimeter. Andere soorten zijn zwarte els (Alnus glutinosa), gewone haagbeuk (Carpinus betulus), gewone hazelaar (Corylus avellana) gewone es (Fraxinus exelsior), gewone taxus (Taxus baccata) en gladde iep (Ulmus minor).


ID: 131200 | Landschappelijk element

Geschoren gemengde veekeringshaag

Waardestraat 6 (Herne)
Carpinus betulus (gewone haagbeuk), Cornus sanguinea (rode kornoelje), Crataegus monogyna (eenstijlige meidoorn), Fraxinus exelsior (gewone es), Ulmus (iep, olm)


ID: 131199 | Landschappelijk element

Geschoren gemengde afsluitingshaag

Waardestraat 9 (Herne)
De geschoren afsluitingshaag staat langs Waardestraat 9 en sluit de tuin af. De hoge haag bestaat onder andere uit gewone haagbeuk (Carpinus betulus), gewone beuk (Fagus sylvatica) en gewone es (Fraxinus exelsior).


ID: 131195 | Landschappelijk element

Gemengde geschoren afsluitingshaag

Warlokkestraat 1A-B (Herne)
De gemengde geschoren haag bevindt zich rond de tuin, moestuin en huisweide van een hoeve. De gemengde zeer oude haag bestaat onder andere uit gewone haagbeuk (Carpinus betulus), rode kornoelje (Cornus sanguinea), gewone hazelaar (Corylus avellana), eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), gewone beuk (Fagus sylvatica), gewone es (Fraxinus exelsior), zomereik (Quercus robur) en gladde iep (Ulmus minor).


ID: 131182 | Landschappelijk element

Gemengde veekering met sporen van vlechtwerk

Wisch-Wasch (Herne)
De gemengde vlechthaag heeft een scheerhoogte van 1,2 meter. De veekeringshaag bestaat onder andere uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), veldesdoorn (Acer campestre), gewone haagbeuk (Carpinus betulus), rode kornoelje (Cornus sanguinea), gewone hazelaar (Corylus avellana), Euonymus europaeus, kroospruim (Prunus insititia), sleedoorn (Prunus spinosa), zomereik (Quercus robur ) en gladde iep (Ulmus minor). De gaten in de haag zijn dicht gevlochten met stokken en dood hout.


ID: 131036 | Landschappelijk element

Haagbeukenhaag bij Kluis van Bolderberg

Kluispad (Heusden-Zolder)
Aan de noordoostkant van de kluis zijn nog de sporen zichtbaar van een haagbeukenhaag. Of het een scheerhaag of een kaphaag is geweest is nu niet meer te zien. Vermoedelijk was het een geschoren afsluitingshaag bij de moestuin van de kluizenaar, die nu hoog is opgeschoten.


ID: 130602 | Landschappelijk element

Twee knothaagbeuken bij hoeve

Brulozestraat 7 (Heuvelland)
Geknotte haagbeuken als erbeplanting op de achtergelegen huiskavel van de hoeve. Volgens mededeling van de eigenaars werd het hout van de bomen benut als 'wagenhout'.