Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

388 resultaten


ID: 132302 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Schophemmerhei (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud van een holle weg. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout, knotbomen en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, opgaande bomen van zoete kers, opgaande zomereik, knotbomen van zomereik met een omtrek van meer dan drie meter, gewone kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, opgaande Canadapopulier, sleedoorn, bosrank, rode kornoelje, olm, hakhout van zomerlinde, knotbomen van gewone beuk en haagbeuk. Opvallend is het zeer oude hakhout van veldesdoorn, met een omtrek van meer dan vijf meter.


ID: 131716 | Landschappelijk element

Houtkant langs holle weg

Sinnich (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de hellingen van een voormalige holle weg. Deze weg was de rechtstreekse verbinding tussen de Abdij van Sinnich en Remersdaal. Dit traject staat op de Poppkaart en de Atlas der Buurtwegen ingetekend. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt de spoorlijn Aken-Tongeren aangelegd en wordt deze voetweg doorsneden, waardoor hij zijn verbindende functie verloor. De soortensamenstelling bestaat uit zware hakhoutstoven van linde, hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, meidoorn, zomereik, gewone hazelaar, veldesdoorn, zoete kers en sleedoorn. Een geknotte haagbeuk is tevens een hoekboom.


ID: 132167 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk bij rand Vrouwenbos

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De kaphaag van haagbeuk bevindt zich op de westrand van het Vrouwenbos, bij de grens met een hoogstamboomgaard. De 160m lange kaphaag bestaat behalve uit knotbomen van haagbeuk, met knothoogte 180 cm, uit knotbomen van gewone beuk en zomereik.


ID: 132181 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De houtkant staat op een talud en rond een akkerland. Er zijn knotbomen en opgaande bomen van gewone es en knotbomen van gewone haagbeuk. De houtkant telt nog bijmenging van eenstijlige meidoorn, gewone hazelaar, hulst, zoete kers, kruisbes, bosrank, roos en sleedoorn komen voor.


ID: 131651 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Teuvener-Driesen (Voeren)
De kaphaag van haagbeuk staat langs de perceelsgrens van een weiland op het plateau. Behalve de geknotte haagbeuken komt hakhout van gewone hazelaar voor en opgaande bomen van gewone esdoorn.


ID: 131653 | Landschappelijk element

Knothaagbeuk

Teuvener-Driesen (Voeren)
De geknotte haagbeuk staat rechtover de Hoeve Driesenhof en hoort vermoedelijk tot het boerenerf. De alleenstaande boom heeft een bijzondere groeivorm als gevolg van het knotten. Hij staat langs de perceelsgrens van een akkerland, en is er beeldbepalend. Het is vermoedelijk een van de oudste haagbeuken van de regio.


ID: 304801 | Landschappelijk element

Knotbomenrij van haagbeuk

Teuvener-Driesen (Voeren)
De rij knothaagbeuken bevindt zich op de noordelijke grens van een smal bosperceel dat zich bevindt tussen de holle weg en het open gebied bij de Hoeve Driesenhof. De holle weg verbindt de voormalige Abdij van Sinnich en de Hoeve Driesenhof.


ID: 131830 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs verlaten holle weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant bij het gehucht Ulvend staat in het talud van een verlaten holle weg. De soortenrijke houtkant bestaat uit gewone hazelaar, zoete kers en meidoorn. Gewone haagbeuk komt voor als opgaande boom, en als knotboom, met omtrek van 310 cm. Gewone es komt voor als opgaande boom, hulst en zomereik als opgaande boom met een omtrek van meer dan 250 cm. Er is een natuurlijke verrijking met roos.


ID: 131874 | Landschappelijk element

Opgaande haagbeuk met boomkruis als hoekboom

Veld (Voeren)
De opgaande haagbeuk is aangeplant op een kruispunt van onverharde wegen, aan de bosgrens net noorden van het Alsbos. In de boom is een houten kruis genageld. De boom staat tevens in de kadastrale hoek van het bosperceel.


ID: 131863 | Landschappelijk element

Gemengde kaphaag

Veurs (Voeren)
De kaphaag op de perceelsgrens bestaat uit knotbomen van gewone haagbeuk, gewone hazelaar en gewone es.