Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

203 resultaten


ID: 29425 | Bouwkundig element

Huis Duitse Natie

Oosterlingenplein 4, 4A (Brugge)
Voormalig natiehuis van de Oosterlingen, oorspronkelijk groter, thans opgesplitst in Krom Genthof nummer 1 en Oosterlingenplein nummer 4. Afgebeeld als één van de zeven wonderen van Brugge, op het schilderij toegeschreven aan P. Claeissens de Oude.


ID: 82137 | Bouwkundig element

Herenhuis

Predikherenstraat 23 (Brugge)
Imposant herenhuis, enkelhuis van negen traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat), mogelijk met oudere kern.


ID: 82138 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen met barokke en empiregevel

Predikherenstraat 24-26 (Brugge)
Voormalig diep- (nummer 24) en breedhuis, in 1960 samengevoegd en op de gevels na volledig gesloopt in functie van bouw van grote winkelruimte. In 1994, consoliderende restauratie van de gevels.


ID: 29681 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jakobsstraat 59 (Brugge)
Bepleisterde en witbeschilderde empirelijstgevel van 1831. In 1931 verbreden en verlagen van benedenvensters. Vervolgens in 1962 aanbrengen van de huidige winkelpuien.


ID: 29911 | Bouwkundig element

Herenhuis Groote Veronycke

Vlamingstraat 68-70 (Brugge)
Huidig uitzicht van de jaren 1950-1960 in neo-Lodewijk XV-stijl naar ontwerp van architect W. Verlinde (Brugge).


ID: 29952 | Bouwkundig element

Brouwerij in empirestijl

Wollestraat 25 (Brugge)
Voormalige brouwerij, thans winkelpand met bijhorend dakterras. Monumentaal diephuis met links poortgebouw die toegang gaf tot brouwerij op achtererf tegenaan Kraanrei met deels bewaarde 19de-eeuwse bakstenen reigevel.


ID: 38498 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Hemelrijk

Mieregoed 51 (De Pinte)
Het huidige, laat-empire landhuis werd circa 1850 gebouwd in een park, aangelegd door plantkundige F. De Rudder, Bepleisterd en geschilderd kasteeltje van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder mansardedak, in zijn huidige vorm daterend van uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met behouden kern van drie traveeën en twee bouwlagen.


ID: 35069 | Bouwkundig element

Kasteel van Nevele

Cyriel Buyssestraat 6A-F (Deinze)
Kasteel van Nevele, op de toren na gesloopt in 1488. Vermoedelijk werd het begin 19de eeuw heropgebouwd in empirestijl. In 1855 in gebruik als klooster van de zusters van St.Vincentius a Paulo. Gevel van zeven traveeën en twee bouwlagen. De muur die de oostzijde van het complex afsluit is opgetrokken in veldsteen; vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw. Achter de muur, resterend gedeelte van het voormalige kasteel met vierkant traptorentje uit dezelfde periode.


ID: 38248 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Crombrugghe

Kasteeldreef 2-3, 4 (Deinze)
Kasteel met bijhorende dienstgebouwen en oranjerie, gelegen in een groot domein met bos en een aangelegd park en vijver, met de Leernsesteenweg verbonden door een dubbele eiken- en beukendreef. Kasteel: bakstenen gebouw op U-vormige plattegrond, met elf traveeën en twee en een halve bouwlaag naar ontwerp van L. Minard van 1845-47. Koetshuizen en dienstwoning: bakstenen gebouw van negen traveeën en twee bouwlagen naar ontwerp van L. Minard van 1845. Oranjerie: rechthoekig bakstenen gebouw van elf traveeën en één hoge bouwlaag, daterend van circa 1845. Verder nog druivenserres en hovenierswoning.


ID: 48994 | Bouwkundig element

Herenhuis textielfabrikant Clément Ramlot

Grote Markt 19 (Dendermonde)
Volgens kadastergegevens bevond zich hier in de eerste helft van de 19de eeuw samen met het aanpalende pand een privéschool voor meisjes, vervolgens de herenwoning van textielfabrikant Clément Ramlot. Beeldbepalend gebouw van vier traveeën en drie bouwlagen onder twee parallel geplaatste zadeldaken.