Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

29 resultaten


ID: 214741 | Bouwkundig element

Résidence Estoril

Doornelei 2 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de hoek van de Doornelei en de Karel Oomsstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Benoit J. Dupont, naar een ontwerp uit 1934.


ID: 214746 | Bouwkundig element

Architectenwoning Léon Heutz

Doornelei 24 (Antwerpen)
Architectenwoning in sobere art-decostijl, voor eigen rekening gebouwd door de architect Léon Heutz, naar een ontwerp uit 1927. Deze bescheiden rijwoning was de eerste die in de nieuw aangelegde Doornelei werd opgetrokken.


ID: 214737 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 1 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-decostijl gebouwd in opdracht van Edward Karel Hendrik Guljé, naar een ontwerp door de architect Guillaume Coenen uit 1929. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


ID: 214738 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 3 (Antwerpen)
Meergezinswoning in sobere art-decostijl naar een ontwerp door de architect René Grosemans uit 1928, gebouwd in opdracht van Leopoldine Brack, echtgenote in tweede huwelijk van Willy Dohmen. Met als oorspronkelijk programma de privéwoning van de bouwheer en twee huurappartementen, telt het veeleer bescheiden rijhuis vier bouwlagen onder een plat dak.


ID: 214739 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 5 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, voor eigen rekening gebouwd door architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1929. Van Mierlo kocht het bouwperceel over van de eerste eigenaar H. Duchesne, die hier aanvankelijk zelf een burgerhuis wilde bouwen, maar uiteindelijk van zijn plannen afzag.


ID: 214740 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 7 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van de diamantair Gustave Alexander, naar een ontwerp door de architect Léon De Vroey uit 1929. De half vrijstaande rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


ID: 214742 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Doornelei 14 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-decostijl gebouwd in opdracht van mevrouw P. Van den Bosch, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1932. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


ID: 214743 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van William Barkhausen, naar een ontwerp door de architect Léon Heutz uit 1928. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak, waarop een ondiepe dakverdieping.


ID: 214744 | Bouwkundig element

Woning Arnouts

Doornelei 18 (Antwerpen)
Modernistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van Henri Arnouts, naar een ontwerp door de architect Léon Stynen uit 1935. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 214745 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Alice Van der Straeten-Liger, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928. De voorname rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.