Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

101 resultaten


ID: 79777 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lisseweegs Vaartje 13 (Brugge)
Oorspronkelijk een lage woning, werd waarschijnlijk in het begin van de 20ste eeuw met een bouwlaag verhoogd. Bepleisterde en witbeschilderde voorgevel met imitatievoegen.


ID: 79778 | Bouwkundig element

Dorpswoning met atelier

Lisseweegs Vaartje 16 (Brugge)
Begin 19de eeuw gebouwd. Bepleisterde, witbeschilderde lijstgevel met een plint voorzien van breuksteen.


ID: 79779 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lisseweegs Vaartje 51 (Brugge)
Samenstel bestaande uit een breed- en een diephuis. Diephuis vermoedelijk met een oudere 17de-eeuwse kern. Breedhuis vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw.


ID: 79781 | Bouwkundig element

Locatie van de windmolen Witte Molen

Lisseweegs Vaartje 132 (Brugge)
Oorspronkelijk ingericht als oliemolen, later kwam boven de oliestamperij een graanmaalderij. Sinds 1945 was de molen niet meer in gebruik.


ID: 79782 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lisseweegs Vaartje 138 (Brugge)
Vrijstaande woning uit het begin van de 20ste eeuw. Verankerde, bruine baksteenbouw.


ID: 79783 | Bouwkundig element

Hoeve Gaarlem

Lisseweegs Vaartje 277 (Brugge)
Achteringelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Boerenhuis in twee fasen tot stand gekomen. Oude kern vermoedelijk daterend uit de 17de eeuw uitgebreid in de 19de eeuw in oostelijke richting.


ID: 56603 | Bouwkundig element

Domein Raversijde met Memoriaal Prins Karel en Atlantikwall

Duinenstraat 147-149 (Oostende)
Het domein Raversijde omvat het openluchtmuseum Atlantikwall met bovengronds en ondergronds erfgoed uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, met name van de Batterij Aachen uit de Eerste, en het Stützpunkt Bensberg en Batterij Saltzwedel-neu uit de Tweede Wereldoorlog. Het omheinde domein bevat ook koninklijk erfgoed, waaronder het paviljoen van Prins Karel. Buiten het domein zijn nog koninklijke paardenstallen terug te vinden, evenals enkele bunkers en restanten van de Batterij Saltzwedel-neu en het steunpunt Bensberg.


ID: 135176 | Landschappelijk geheel

Groot Ter Doest en omgeving

Lissewege (Brugge)
Dit gebied omvat een gedeelte van het poldergebied rond het Lisseweegs Vaartje, alsook een deel van de dorpskern van Lissewege. De dominante poldergraslanden kennen gedurende het gehele jaar een zeer hoge grondwaterstand door hun lage ligging. De perceelsstructuur hangt vast aan de hoeve van het abdijcomplex Groot Ter Doest en bestaat uit grote regelmatige percelen begrensd door grachten met rietvegetatie. De monumentale dwarsschuur van de voormalige abdij vormt de blikvanger in de omgeving door haar grootte en door de vorm.


ID: 135389 | Landschappelijk geheel

Moervaartdepressie

Mendonk, Sint-Kruis-Winkel (Gent), Zaffelare (Lochristi), Eksaarde (Lokeren), Moerbeke (Moerbeke), Sinaai (Sint-Niklaas), Kemzeke, Stekene (Stekene), Wachtebeke (Wachtebeke)
De Moervaartdepressie, met aan de noordelijke zijde de dekzandrug Verrebroek-Gistel en aan de andere zijde de langzamer hogerop hellende gronden en de Zuidlede als fysische grens, is de belangrijkste structuur in dit gebied. In de depressie komen zowel graslandcomplexen, boscomplexen als mozaïeklandschappen voor. Elk heeft zijn typerende ontginningsstructuur. De Moervaartdepressie is omwille van zijn laaggelegen gronden niet bebouwd geworden in historische tijden. Door het onbebouwd karakter van het gebied is het bouwkundig erfgoed voornamelijk gesitueerd aan de noordelijke en zuidelijke grens van het gebied, zoals Moerbeke en in het zuiden de Kruiskapel.


ID: 90386 | Bouwkundig element

Cottagevilla

Aalterstraat 34 (Ruiselede)
Cottage gelegen in een ruime, beboomde tuin, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1930. Op de hoek met de oude bedding van de tramsporen langs de oostmuur van de gemeentelijke begraafplaats.