Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

101 resultaten


ID: 76101 | Bouwkundig element

Herberg De Gulden Appel

Markt 26-27 (Assenede)
Herberg, opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw, volgens kadasterarchief in 1865 vernieuwd als schoolhuis. Het betreft vandaag ontpleisterde bakstenen dorpswoningen van één bouwlaag onder pannen zadeldak met nu enkel nog bepleisterde en beschilderde plint en deuromlijstingen.


ID: 45044 | Bouwkundig element

Vuurtoren

Zeedijk 1 (Blankenberge)
De huidige vuurtoren wordt in 1950 in gebruik genomen en is gelegen vlakbij de 19de-eeuwse haven van Blankenberge. Reeds eeuwen staat langs de kust van Blankenberge een vuurtoren of vierboete, zij het niet altijd op deze plaats.


ID: 99061 | Varend element

P902 Libération

Leopoldsburg (Limburg)
De Libération is het commandopatrouilleschip van het Rijnsmaldeel, gebouwd in 1954.


ID: 99056 | Varend element

Céphée

Jordaenskaai (Antwerpen)
De Céphée is een unieke houten waal, gebouwd op de werf van Prévost frères et Blond in Merville (Noord-Frankrijk) in 1937.


ID: 99054 | Varend element

Mercator

Jan Piersplein (Oostende)
De barkentijn Mercator werd in 1932 als opleidingsschip voor de Belgische mercantiele vloot gebouwd. In 1961 werd de Mercator als museumschip ingericht. De Mercator ligt sinds 1965 vrijwel onafgebroken in Oostende afgemeerd.


ID: 99008 | Varend element

BOU 8 Isabelle

Boekhoute (Assenede)
De BOU 8 Isabelle is een houten lemmerhengst die als aandenken aan het vissersverleden van het dorp Boekhoute op het dorpsplein staat opgesteld


ID: 99062 | Varend element

V901 Leie

Leuven (Vlaams-Brabant)
De V901 Leie was een patrouilleschip van het Rijnsmaldeel.


ID: 209390 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Elooi

Sint-Elooistraat (Zedelgem)
Georiënteerde zaalkerk in roze baksteen onder hoog zadeldak (leien) met koor, klokkentoren op de noordwesthoek en sacristie tegen het zuidkoor. Ontwerp van de architect architect Antoine Dugardyn (Brugge), eerst opgesteld in 1939, maar door allerlei omstandigheden kon de bouw pas in 1959 beginnen. In 1960 werd de kerk ingewijd. Eigentijdse interpretatie van traditionele architectuur in een versoberde, neogotische stijl met gebruik van de spitsboog en steunberen. Westgevel met uitgebouwd portaal onder leien zadeldak en aan de noordkant geflankeerd door een aan drie zijden vrijstaande klokkentoren. Ingangspoort met twee vleugels in een brede, geprofileerde spitsboog. De eenvoudige westgevel wordt boven het portaal doorbroken door een vijflichtvensters en naast het portaal door een tweelichtvenster. Vierkante klokkentoren, aan de vier zijden opengewerkt door drie gekoppelde spitsboogopeningen met galmgaten en erboven een uurwerk. De kegelvormige spits is met leien bedekt.


ID: 301119 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kanaal De Lieve

Evergem (Evergem), Gent, Wondelgem (Gent), Ronsele, Vinderhoute, Waarschoot, Zomergem (Lievegem)
De Lieve is een historisch binnenscheepvaartkanaal dat tussen 1251 en 1269 van Gent naar Damme, oorspronkelijk Aardenburg, gegraven werd. De bloeiperiode situeert zich in de 13de en 14de eeuw. In Gent, Evergem en Lievegem is het kanaal in stukken als open waterloop bewaard gebleven.


ID: 306677 | Varend element

Emmerbaggermolen B1

Antwerpen (Antwerpen)
De emmerbaggermolen B1 werd in 1972 gebouwd op de scheepswerven Sint-Pieter in Hemiksem. De Bagger 1 werd door het Gemeentelijke Havenbedrijf Antwerpen ingezet voor het uitbaggeren van de haven van Antwerpen.