Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1352 resultaten


ID: 212123 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Sloepenweg (Antwerpen)
Langs de Sloepenweg, ter hoogte van de bomenrij, is een Duitse bunker bewaard. Het is een bunker van het type 668, geschikt voor zes personen, opgericht circa 1943.


ID: 216130 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument en ereperk kerkhof Sint-Gertrudis

Spaansemolenstraat 1 (Antwerpen)
Op het Zandvlietse kerkhof is op de hoek met Noordland een oorlogsmonument opgericht gewijd aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen, geflankeerd door de graven van de gesneuvelden.


ID: 7604 | Bouwkundig element

Burgerhuis met achterliggende synagoge

Terliststraat 35 (Antwerpen)
De meest opvallende woning in de Terliststraat is de statige woning in Louis-Philippestijl waarin sinds de jaren 1930 een synagoge is gevestigd. De woning werd gebouwd in opdracht van E. Büttgenbach, wonende in de Lange Kievitstraat 23.


ID: 216128 | Bouwkundig element

Heldenmonument begraafplaats Merksem

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
Heldenmonument opgericht ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten en zeelieden van beide oorlogen, de gefusilleerden van de elektriciteitscentrale De Schelde, en de overleden politieke gevangenen en weerstanders.


ID: 216126 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Hoboken

Walstraat (Antwerpen)
In noordoostelijke hoek van het Park Broydenborg bevindt zich het oorlogsmonument voor de gesneuvelden van beide wereldoorlogen.


ID: 305183 | Bouwkundig element

Brandweerkazerne en politiebureau

Waterbaan 54-56 (Antwerpen)
Brandweerkazerne en voormalig politiebureau van de gemeente Deurne, omstreeks 1930 opgetrokken in art-decostijl. Hoewel de oprichtingsplannen niet bekend zijn, kan het ontwerp met grote waarschijnlijkheid worden toegeschreven aan gemeentearchitect Edward Van Not, die tezelfdertijd ook de Stedelijke Basisschool op de hoek van de Baron Leroy- en de De Waillystraat voltooide.


ID: 81741 | Bouwkundig element

Vichte Military Cemetery

Elf Novemberlaan (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een begraafplaats met rechthoekige plattegrond, een bakstenen omheiningsmuur, een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een schuilgebouw en vijf perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen.


ID: 81564 | Bouwkundig element

Ingoyghem Military Cemetery

Pastoor Verrieststraat (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine begraafplaats met driehoekig grondplan en bakstenen ommuring, met een 'Cross of Sacrifice' en enkele eerder onregelmatig geschikte rijen 'headstones' voor de Britse doden en rechthoekige grafstenen voor de Duitse doden.


ID: 81475 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Statiestraat (Anzegem)
Gemeentelijke begraafplaats met nagenoeg rechthoekig grondplan. Toegang gemarkeerd door bakstenen pijlers. Een centraal, bekiezeld pad, afgezoomd door leilinden leidt naar een hoger gelegen kapel met neogotische vormgeving.


ID: 81635 | Bouwkundig element

Goed te Corbie

Varentstraat 27 (Anzegem)
De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200. Volledig omwalde hoeve met semigesloten opstelling rond deels gekasseid erf. Brede omwalling aangeduid door populieren, waarvan één gelegen aan de erfoprit gemarkeerd wordt door houten kapelletje met heiligenbeeld. Lange gekasseide erfoprit aan het erf gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noordwesten van de hoeve, buiten de omwalling, staakkapelletje met Christus aan het kruis en omgeven door ijzeren hek tussen gerotseerde pijlers.