Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

324 resultaten


ID: 47855 | Bouwkundig element

Vrije Basisschool Wieze

Kloosterstraat 1 (Lebbeke)
De aanvankelijke gebouwen omvatten een aan de straat gelegen afzonderlijk kloosterhuis en parallel daarachter een schoolgebouw met een grote speelplaats ervoor en een kleinere van de bewaarschool erachter. Het kloosterhuis en de kloosterschool werden opgericht in 1899 door de firma Ed. & L. Van Herrewege frères, architecten en constructeurs uit Gent.


ID: 47742 | Bouwkundig element

Brouwerswoning Du Bois-Haems met tuin

Leo Duboisstraat 48 (Lebbeke)
Neoclassicistisch herenhuis, brouwerswoning, van 1868 met dubbelhuisopstand, vijf traveeën met links een geaccentueerde poorttravee. Links bleef de muur van het voormalige brouwerijgebouw bewaard. Park, aangelegd in landschapsstijl op het einde van de jaren 1880 met nog de oorspronkelijke aanleg met slingerpaden, boompartijen, vijver en heuvel met paviljoentje.


ID: 9127 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Denijsparochie met tuin

Impedorp 7 (Lede)
De classicistische pastorie werd opgericht in 1778 op een site waar zich eerder al een pastorie bevond en is een representatief voorbeeld van een 18de-eeuwse pastorie. Fraaie pastorietuin met uitzonderlijk bomenbestand, gedeeltelijk gedempte walgracht en Lourdesgrot.


ID: 9167 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Pharaildisparochie met tuin

Kerkhofstraat 28 (Lede)
De 18de-eeuwse pastorie is van het dubbelhuistype en kent een traditionele opbouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak en aansluitende tuin. Links en rechts situeert zich een bijgebouw van één travee en één bouwlaag onder een lessenaarsdak. Ingekrompen pastorietuin met Lourdesgrot.


ID: 24264 | Bouwkundig element

Hoeve Populierenhof

Gullegemsestraat 179 (Ledegem)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve met losse, lage bestanddelen van donkere baksteen, U-vormig opgesteld rondom een bekiezeld erf met in het zuidoosten de resten van een oude waterput en in het zuidwesten. siertuin waarin imitatiegrot met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Ten westen, erfoprit gemarkeerd door gietijzeren hek tussen twee witbeschilderde bakstenen pijlers op gepikte plint; linker pijler met Marianisje.


ID: 91523 | Bouwkundig element

Klooster van de zustergemeenschap Heilige Vincentius

Heulsestraat 1 (Lendelede)
Bestaande uit een recent kloostergebouw uit het begin van de 21ste eeuw, kloostergebouwen uit 1964 en een kapel uit 1837.


ID: 91537 | Bouwkundig element

Lourdesgrot

Hulstemolenstraat 49 (Lendelede)
Lourdesgrot, gelegen in de tuin van het zogenaamde Groeningeberghof. Begroeide grotformatie opgebouwd uit gecementeerde natuursteenblokken met centrale nis.


ID: 134747 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de franciscanessen met tuin

Kroonstraat 42-44 (Lennik)
Neogotisch klooster- en schoolcomplex, met kloosterkerk zichtbaar vanaf het smeedijzeren hek in de Zavelstraat. De gebouwen zijn gelegen in een landschappelijke tuin van 30 are, met kronkelpaden, platanen, bruine beuken, heuveltje, 'Lourdesgrot' en ommuurde moestuin, aangelegd in 1910-1920.


ID: 42513 | Bouwkundig element

Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en Seminarie Leo XIII

Andreas Vesaliusstraat 2, Kardinaal Mercierplein 2, Tiensestraat 98, 102, 112-124 (Leuven)
Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en het Seminarie Leo XIII - opgetrokken eindjaren 19de, beginjaren 20ste eeuw.


ID: 42138 | Bouwkundig element

Kartuizerij van Terbank

Bankstraat 75 (Leuven)
Resten van het voormalige kartuizerklooster uit de 16de eeuw, gerestaureerd in het begin van de 20ste eeuw in opdracht van kanunnik Thiéry.