Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

212 resultaten


ID: 89510 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Rijksweg 281 (Wielsbeke)
Interbellumwoning, thans in gebruik als restaurant. Volgens kadaster opgetrokken in 1931 voor garagist Andreas Desmet. In 1937 wordt de naastliggende garage bij kadaster geregistreerd.


ID: 89513 | Bouwkundig element

Portierswoning kasteel Ten Broucke

Rijksweg 300 (Wielsbeke)
Witgeschilderde baksteenbouw met gepekte plint, onder haakse overkragende zadeldaken in Vlaamse pannen; afdaken en dakvensters in leien gedekt. Verdwenen klokkentorentje en windveren van overkragende daken, vernieuwde goten en bebording.


ID: 83855 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Alois De Beulelaan 6 (Zele)
Burgerhuis met ommuurd voortuintje en dieper gelegen garage, gevelparement van gele baksteen met decoratief metselverband, ontworpen in 1941 door architect Adolf Keppens.


ID: 83893 | Bouwkundig element

Villa van sigarenfabrikant Geens

Dendermondebaan 41 (Zele)
Dieper gelegen en schuin ingeplante fabrikantenvilla, volgens bouwaanvraag ontworpen door architect Frans Van Severen in 1947. Opmerkelijke woning in cottagestijl van twee bouwlagen en twee traveeën onder snijdende steile zadeldaken met leipannen. Deels vrijstaand wagenhuis uit dezelfde bouwperiode en eveneens in cottagestijl.


ID: 306843 | Bouwkundig element

Villa Edelweiss

Victor Servranckxstraat 1 (Zemst)
Gaaf bewaarde, eclectische woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met beeldbepalende ligging ten noorden van het kerkplein. Voorheen lag er achter de woning een ruime ommuurde tuin.


ID: 33114 | Bouwkundig element

Dokterswoning

Wervikstraat 42 (Zonnebeke)
Alleenstaande dokterswoning met modernistische inslag uit de jaren 1930. Voortuintje afgezet met linden en lage bakstenen muur aan straatzijde; toegangen tussen taxushagen. Lage garage en praktijk onder plat dak links, vooruitspringend ten opzichte van het woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder tentdak met hoge schoorstenen.


ID: 200729 | Bouwkundig element

Villa Cantaert

Bruggenhoek 1 (Zottegem)
De bouw van de villa werd omstreeks 1925 aangevat, naar een ontwerp van architect Claessens. Het is een tweelaags gebouw, opgetrokken in een gelige baksteen met natuursteen voor de constructieve onderdelen. In contrast met het neoclassicistisch geïnspireerd exterieur vertonen de interieurs een zuiver art-decostijl. Strakke voortuin met laag gelegen grasperk en decoratieve inkompartijen en hekwerk. De achtertuin werd aangelegd in een landschappelijke stijl.


ID: 58094 | Bouwkundig element

Pastorie

Nieuwe Steenweg 41 (Zuienkerke)
De huidige pastorie is heropgebouwd circa 1956 naar ontwerp van architect M. Haegebaert. Het is een grote, witgeschilderde villa onder rode pannen daken in zogenaamde Vlaamse hoevestijl met bijhorende garage. In de 16de eeuw stond er op deze plaats al een pastorie.


ID: 44030 | Bouwkundig element

Villa

Latemdreef 50 (Zwalm)
Villa met rode bakstenen gevel versierd met banden witte baksteen en groen-witte tegeltableaus, omringende tuin afgesloten van de straat door ijzeren hekwerk, gebouwd in 1910.


ID: 80869 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Deerlijkstraat 1 (Zwevegem)
Burgerhuis volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1935. Enkelhuis met lager aanpalende bedrijfsgebouwen en garage. Bakstenen lijstgevel aanknopend bij de art deco, geel bakstenen parement met lintvoegen, hoger opgetrokken deurtravee en geprofileerd portaal met luifel. Decoratieve lijstgevel verfraaid door het gebruik van rode en zwarte baksteen voor onder meer plint, tussenstijlen van de vensters en omlijstingen. Horizontaliserende witgeschilderde betonnen puilijst tussen de begane grond en eerste verdieping.