Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

67 resultaten


ID: 39 | Bouwkundig element

Zeepziederij Dhondt

Gentse steenweg 47 (Aalst)
Voormalige zeepziederij Dhondt, zogenaamd in 1812 - alhoewel andere gegevens naar circa 1880 wijzen - opgericht. De huidige gebouwen, gelegen rondom een binnenkoer achter een woonhuis aan straatzijde, dateren praktisch alle uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw, met latere verbouwingen.


ID: 15873 | Bouwkundig element

Mouterij- en brouwerijcomplex Het Anker

Bergenstraat 4 (Alveringem)
Voormalig mouterij- en brouwerijcomplex "Het Anker"; "N.V. Feys", "Malterie Feys-Callewaert" volgens opschriften. Familiebedrijf gesticht in 1890 en gegroeid uit een zoutziederij die bestaan heeft tot begin 20ste eeuw. Vanaf circa 1906 neemt ook de mouterij een belangrijke plaats in. Achterliggende, ronde fabrieksschoorsteen. Gekasseid straatje.


ID: 208014 | Bouwkundig element

Architectenwoning en bedrijfswoning van zeepziederij

Stationsstraat 53 (Ardooie)
Woning van architect Jerome Deboutte uit 1913, tevens bedrijfswoning van de voormalige zeepziederij Deboutte, vanaf het interbellum van de voormalige pantoffelfabriek De Busschere.


ID: 76698 | Bouwkundig element

Fabriek Asphaltco

Molenstraat 46 (Asse)
Voormalige fabriek Asphaltco, ontoegankelijk, vervallen en leegstaand complex bestaande uit een voormalige woning, naderhand kleedkamer, uit het begin van de twintigste eeuw en functionele bedrijfsgebouwen waaronder hangars en een watertoren.


ID: 79356 | Bouwkundig element

Olieslagerij-zeepziederij Scaldis

Oudenaardsesteenweg 369 (Avelgem)
Diephuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Het gebouw maakte oorspronkelijk deel uit van de olieslagerij-zeepziederij Scaldis.


ID: 52220 | Bouwkundig element

Springstoffenfabriek La Forcite

Japanse-Kerselarenlaan 1 (Balen)
Het oorspronkelijke gebouwenbestand werd door een ontploffing grotendeels vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog; na de oorlog heropgebouwd en gemoderniseerd.


ID: 73847 | Bouwkundig element

Burgerhuis en zoutbedrijf

Neerstraat 24 (Brakel)
L-vormig complex met binnenplaats en grote tuin, in kern deel van groter geheel en volgens historisch kaartmateriaal minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. In het eerste kwart van de 20ste eeuw bekleed met faiencetegels verwerkt in geometrische motieven, banden en hoekblokken in groene steen én tableaus met art-nouveau-inslag.


ID: 76932 | Bouwkundig element

Directeurswoning van zeepziederij Pattyn

Baron Ruzettelaan 269 (Brugge)
Beeldbepalend, halfvrijstaand herenhuis met kelderverdieping en omgeven door een tuin, van circa 1900. Voormalige directeurswoning.


ID: 76895 | Bouwkundig element

Kasteel de Borrekens

Baron Ruzettelaan 31 (Brugge)
Neoclassicistisch herenhuis, wellicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, van elf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels. Verhoogde begane grond met imitatievoegwerk.


ID: 82367 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Oostmeers 7 (Brugge)
Hoekhuis met dubbelhuisopstand op L-vormige plattegrond; vijf traveeën, opkamer en twee bouwlagen onder afgesnuit zadeldak en zadeldak (Vlaamse pannen), opklimmend tot 16de(?)-17de-19de eeuw.