Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1676 resultaten


ID: 304955 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Straalstraat (Antwerpen)
Volledig in blauwe steen uitgevoerd oorlogsmonument naar ontwerp van Max Winders, ter ere van de op 6 en 7 september 1944 door de Duitse troepen gefusilleerde arbeiders van de achterliggende elektriciteitscentrale van de Société d’ Electricité de l’ Escaut.


ID: 211161 | Bouwkundig element

Monument voor de gesneuvelde zeelieden

Tavernierkaai (Antwerpen)
Op het plein tussen het Loodswezen en de Schelde is een met gras begroeid, met ligusterhagen omheind vierkant plantsoen aangelegd met centraal een monument voor de gesneuvelde zeelieden uit beide Wereldoorlogen door Simon Goossens uit 1930.


ID: 214680 | Bouwkundig element

Monument voor de gesneuvelden

Van De Weyngaertplein (Antwerpen)
Monument voor de gesneuvelden met halfverheven beeldhouwwerk van E. Joosen, opgericht tijdens het interbellum ter ere van de inwoners van de wijk Sint-Mariaburg die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 216007 | Bouwkundig element

Gedenksteen Eerste Wereldoorlog

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
Op bakstenen sokkel geplaatste gebeeldhouwde hardstenen gedenksteen met onderaan leeuwenfiguur, overgebracht van het oude, in 1944 verwoeste gemeentehuis van Merksem.


ID: 216128 | Bouwkundig element

Heldenmonument begraafplaats Merksem

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
Heldenmonument opgericht ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten en zeelieden van beide oorlogen, de gefusilleerden van de elektriciteitscentrale De Schelde, en de overleden politieke gevangenen en weerstanders.


ID: 6249 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Varkensmarkt 6 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1808 opgetrokken in opdracht van Jean Muskens. Alexander de Hasque, eigenaar van de suikerraffinaderij Raffinerie de Hasque liet in 1892 het dak en de kroonlijst vernieuwen door de architect Frans Stuyck.


ID: 214682 | Bouwkundig element

Monument voor de gesneuvelden

Veltwijcklaan (Antwerpen)
Het monument werd in 1930 opgericht op initiatief van het gemeentebestuur, dat voor het ontwerp de Borgerhoutse beeldhouwer Baggen koos. Het monument in Ekeren is representatief voor zijn oeuvre.


ID: 11389 | Bouwkundig element

Kasteeltje Hof Mertens of Gulden Poort

Veltwijcklaan 1 (Antwerpen)
Bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder gecombineerde leien bedaking, in neo-Vlaamserenaissance-stijl, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 11391 | Bouwkundig element

Waterkasteel Hof van Veltwijck

Veltwijcklaan 27 (Antwerpen)
Complex in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit een U-vormig waterkasteel uit de 16de eeuw, gelegen binnen een landschapspark, en een neerhof aan noordzijde met centraal poortgebouw, door een lindedreef verbonden met de Veltwijcklaan.


ID: 6280 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Venusstraat 52 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van zes traveeën en twee/drie bouwlagen onder zadeldak, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern.