Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1675 resultaten


ID: 201459 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Leopold II Laan (Koksijde)
Het gedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van Oostduinkerke staat opgesteld in een perk naast de Sint-Niklaaskerk, gelegen langs de Leopold II laan, ter hoogte van de Dr. Brassinnestraat.


ID: 201449 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Robert Vandammestraat (Koksijde)
Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van Koksijde van beide wereldoorlogen, naar ontwerp van beeldhouwer Egide Rombaux. Het gedenkteken werd onthuld in 1929. Het gedenkteken koos voor het thema van een schip, dat als zinnebeeld voor België de oorlogsstorm doorstaat.


ID: 209037 | Bouwkundig element

Sint-Idesbalduskerk

Strandlaan 235 (Koksijde)
Kerk Sint-Idesbaldus, gebouwd in de jaren 1930 naar ontwerp van architect Albert Lust. Modernistisch getint kerkgebouw in wit bepleisterde baksteen met reminiscenties aan de traditionele kerkenbouw.


ID: 201451 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de 4de legerdivisie

Veurnekeiweg (Koksijde)
In een speciaal daartoe aangelegd park, omgeven door een lage aarden omwalling bezet met bomen, staat een complex van gedenktekens bestaande uit een monumentale gedenksteen voor de 4de legerafdeling op de achtergrond en gedenkstenen voor de onderscheiden linieregimenten aan de zijkanten. In het midden van het park bevindt zich de zuil voor baron du Faing d'Aigremont. Helemaal vooraan in het park ligt een rotsblok met daarop twee gedichten. Dit militair gedenkteken wil herinneren aan de Belgische 4de Legerdivisie en haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 16483 | Bouwkundig element

Gedenkteken ter ere van de Zeelui

Zavelplein (Koksijde)
Arduinen gedenkteken in de vorm van een scheepsdek voorzien van reling en mast op breukstenen sokkel met bordes, naar ontwerp van J. Belva.


ID: 16498 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de Zoeaven

Zouavenplein (Koksijde)
Gedenkteken ter herinnering aan de deelname van de Zoeaven aan de Eerste Wereldoorlog. Het gedenkteken, vervaardigd uit granit bleuté, werd ontworpen door de Parijse architect René Clozier en werd in 1934 onthuld. Het geheel bestaat uit een ovaalvormig terras met geelbakstenen wanden, met twee gedenkplaten die ter hoogte van de trappen aan de westkant zijn aangebracht. Centraal op het terras staat een gedenkzuil in een cirkelvormig bloemperk.


ID: 216146 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Kontich

Gemeenteplein (Kontich)
Het oorlogsmonument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog is gelegen in een halfcirkelvormig, aan rugzijde met hagen omzoomd perk.


ID: 91369 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Esenstraat (Kortemark)
Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van beide wereldoorlogen uit Zarren. Dit gedenkteken van circa 1975 vervangt een ouder gedenkteken


ID: 91182 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Handzameplein (Kortemark)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, afkomstig uit Handzame en het gehucht Edewalle. Gedenksteen van blauwe hardsteen naar ontwerp van beeldhouwer L. Speiser (gesigneerd).


ID: 91184 | Bouwkundig element

Gedenkplaat voor het 20ste Linieregiment

Handzameplein 1 (Kortemark)
Bronzen gedenkplaat voor het 20ste Linieregiment, ter herinnering aan haar deelname aan de bevrijdingsgevechten in oktober 1918 (Eerste Wereldoorlog).