Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1675 resultaten


ID: 208683 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Ommegangstraat (Koekelare)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van het gehucht "De Mokker", gevallen in de beide wereldoorlogen.


ID: 208728 | Bouwkundig element

Spoorauto Kamieltje

Ringlaan (Koekelare)
Spoorauto of mazouttram met open wagon voor goederenvervoer (steenkolen, suikerbieten, zand, melkkruiken). Op de plaats van de oude herberg "De tramstatie".


ID: 208901 | Bouwkundig element

Gedenkzuil Duits Landwehr Infanterie Regiment 74 met gedenksteen Lehmann

Sint Andriesstraat (Koekelare)
Gedenkzuil voor het 74ste Duitse Landwehr-Infanterie-Regiment en grafsteen voor E. Lehmann, beiden opgericht tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 208902 | Bouwkundig element

Gedenkzuil slachtoffers Eerste Wereldoorlog

Sint Andriesstraat (Koekelare)
De gedenkzuil ter herinnering van de militaire en burgerlijke doden van Zande van de Eerste Wereldoorlog. De gedenkzuil, naar ontwerp van L. Tanghe uit Brugge, werd rond 1920 geplaatst.


ID: 208754 | Bouwkundig element

Gedenkstenen voor de gesloopte gemeenteschool

Sterrestraat (Koekelare)
Drie gedenkstenen voor de gemeenteschool die in 1982 gesloopt werd en voor de "residentie Schoolpand" naar ontwerp van architect John D'Hollandere (Koekelare) die in 1988 in de plaats kwam. Het gebouw kreeg vóór de afbraak nog uiteenlopende functies.


ID: 208755 | Bouwkundig element

Gedenkplaat

Sterrestraat (Koekelare)
Gedenksteen voor de gesneuvelde oud-leerlingen van de gemeenteschool (Tweede Wereldoorlog).


ID: 213340 | Bouwkundig element

Ereperken en graven Eerste en Tweede Wereldoorlog

André Geryllaan (Koksijde)
Op de gemeentelijke begraafplaats van Oostduinkerke bevindt zich onder meer een Brits militair ereperk voor doden uit de Tweede Wereldoorlog ("Oostduinkerke Communal Cemetery"). Een andere ereperk herinnert aan de Belgische militairen en oud-strijders van beide wereldoorlogen, met centraal een gedenksteen. Daarnaast is er een afzonderlijk ereperk voor omgekomen verzetslieden uit de Tweede Wereldoorlog. Tussen de burgerlijke graven ten slotte zijn nog graven in verband met de Eerste Wereldoorlog terug te vinden.


ID: 307695 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats Oostduinkerke

André Geryllaan (Koksijde)
De begraafplaats werd op 1 januari 1957 in gebruik genomen. De grosso modo oost-west georiënteerde rechthoekige begraafplaats is voorzien van een van oost naar west lopend hoofdpad en de haaks er op aansluitende zijpaden delen de begraafplaats op in rechthoekige percelen. In de noordoostelijke hoek werden een Brits en Belgisch militair perceel ingericht. In de zuidoostelijke hoek werden de graven met eeuwigdurende concessie samengebracht van het geruimde kerkhof, waaronder Florizoone en Artan.


ID: 16527 | Bouwkundig element

Grand-Hôtel d'Oostduinkerke

Astridplein 13-15 (Koksijde)
Groot hoekhuis van drie tot vier bouwlagen onder zadeldak, gedateerd 1895 op console van Heilig Hartbeeld.


ID: 201450 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de Belgische en geallieerde piloten van beide wereldoorlogen

Jaak Van Buggenhoutlaan (Koksijde)
Gedenkteken ter ere van Belgische en geallieerde piloten uit beide wereldoorlogen, in de vorm van een vuurtoren. De bas-reliëfs van het gedenkteken zijn van de hand van beeldhouwer Witterwulghe. Het gedenkteken werd onthuld in 1951.