Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2938 resultaten


ID: 207913 | Bouwkundig element

Hoeve 't Ganzenerf

Leenbosstraat 7 (Ardooie)
Opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, verbouwd tijdens het interbellum. Losstaande hoevegebouwen rondom een semi-verhard erf, toegankelijk via ijzeren buishek tussen gecementeerde bakstenen pijlers, de rechterpijler met witgeschilderde rondbogige kapelnis met kruisje en Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


ID: 207929 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Marktplein 23 (Ardooie)
Pastorie, opgetrokken in het tweede kwart van de 19de eeuw, vernieuwd tijdens het interbellum. Aansluitende tuin. Gebouwd op de plaats van een vroegere pastoorswoning uit het einde van de 17de eeuw.


ID: 208304 | Bouwkundig element

Historische hoeve

Oude Lichterveldsestraat 89 (Ardooie)
Op zijn minst opklimmend tot het midden van de 16de eeuw maar met verbouwd woonhuis en 19de- en 20ste-eeuwse bijgebouwen. Toegankelijk via twee overhoekse bakstenen hekpijlers met natuurstenen dekstenen en recent hekwerk. Vernieuwd boerenhuis van zeven traveeën en een bouwlaag onder zadeldak met mechanische pannen. Schuur en stal.


ID: 207965 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Pittemsestraat (Ardooie)
Aangelegd in 1806, verruimd tijdens de tweede helft van de 20ste eeuw. Omhaagd driehoekig perceel, omsloten door de Pittemsestraat (noord), de Doelstokstraat (oost), de Oostlaan (zuid) en de Brugstraat (west). Hoofdtoegang in de westelijke hoek via ijzeren hek, zijingangen langs Pittemsestraat.


ID: 207987 | Bouwkundig element

Hoeve

Roeselaarsestraat 95 (Ardooie)
Hoeve uit het interbellum, gelegen in het doodlopend straatdeel naast de brug over de autosnelweg A17/E403. Villa in landelijke stijl, in gele baksteenbouw onder zadeldak in roodgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat).Voordeur bereikbaar via bakstenen pijlers. Aan de oostzijde, schuurstalvolume; wagenhuis.


ID: 208115 | Bouwkundig element

Veldhofstede

Veldkaaistraat 9 (Ardooie)
Hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw, gelegen ten westen van het kasteel de Jonghe d'Ardoye, op de centrale zichtas van het kasteel. Erftoegang via witgekalkte bakstenen hekpijlers met gepekte plint, rechts met mijtervormige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind, links met ingemetselde natuursteen: "VELDHOFSTEDE/ AD 1767". Toegangsdreef met kasseien. Hoevegebouwen in witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder zadeldaken in Vlaamse pannen. Wagen, stal- en schuurvolume.


ID: 75396 | Bouwkundig element

Villa Rust Oord

De Daries 4 (Arendonk)
Villa in eclectische stijl van 1908, opgericht door sigarenfabrikant Toon Göppel; later een notariswoning.


ID: 75427 | Bouwkundig element

Kapel van de Heikant

Grotstraat (Arendonk)
Nabootsing van de kerk te Lourdes, in 1879 opgericht door Eerwaarde Heer G.J. Van Camp, rector van het klooster Sint-Agnetendal.


ID: 75479 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Park Deroissart

Vrijheid (Arendonk)
Voormalig park Deroissart aangelegd met inheemse en exotische boomsoorten; een deel van het vroegere park werd omgevormd tot parking.


ID: 75478 | Bouwkundig element

Villa G. Deroissart-Stercken

Vrijheid 31 (Arendonk)
Halfvrijstaand, neoclassicistisch herenhuis van vier op drie traveeën en twee bouwlagen onder tentdak met smeedijzeren vorstkam en vier symmetrisch geplaatste schoorstenen.