3072 resultaten


ID: 138 | Bouwkundig element

Twee herenhuizen, heden met winkelpui

Lange Zoutstraat 24-26 (Aalst)
Heden twee winkelpanden naar gevelindeling te beschouwen als een geheel van drie bouwlagen en zeven traveeën Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met empire inslag, daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 139 | Bouwkundig element

Herenhuis

Lange Zoutstraat 35 (Aalst)
Herenhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel gemarkeerd door linker zijrisaliet.


ID: 157 | Bouwkundig element

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 15 (Aalst)
Herenwoning van drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak; provinciale Louis-Philippestijl van het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint met getoogde keldervensters.


ID: 188 | Bouwkundig element

Herenhuis

Molenstraat 26 (Aalst)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Bepleisterde en beschilderde pilastergevel, uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 191 | Bouwkundig element

Herenhuis gedateerd 1763

Molenstraat 40A-B (Aalst)
Huis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder recent lessenaarsdak; fraaie, heden gecementeerde, rococopilastergevel van 1763 met gebogen fronton over de drie middentraveeën, in het gekorniste entablement gedateerd door middel van rocaille-ornamenten MDCCLXIII.


ID: 192 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Molenstraat 45 (Aalst)
Het classicistisch herenhuis bestaat in kern uit twee of drie 17de-eeuwse panden, die op het einde van de 18de eeuw werden samengevoegd, en gelegen zijn rond een binnentuin met aangrenzende bijgebouwen uit de 19de eeuw.


ID: 457 | Bouwkundig element

Herenhuis en brouwerij De Meyer

Moorsel-Dorp 3 (Aalst)
Achter statig herenhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak, met in eerste travee links zware poort, waarboven natuurstenen gevelplaat met opschrift "Brouwerij", bevindt zich de voormalige Brouwerij De Meyer, opgericht in 1884, en buiten werking sedert 1932.


ID: 199 | Bouwkundig element

Herenhuis

Nieuwstraat 2 (Aalst)
Bepleisterd en witgeschilderd herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 201 | Bouwkundig element

Herenhuis

Nieuwstraat 28 (Aalst)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, bijkomende verdieping boven twee rechtse traveeën.


ID: 202 | Bouwkundig element

Herenhuis

Nieuwstraat 49 (Aalst)
Enkelhuis met drie bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met vlakke puilijst op arduinen plint.