3072 resultaten


ID: 290 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vrijheidstraat 4 (Aalst)
Huis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel.


ID: 298 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vrijheidstraat 53 (Aalst)
Gedeeltelijk alleenstaande herenwoning met tuin. Twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw


ID: 489 | Bouwkundig element

Herenhuis

Waverstraat 26 (Aalst)
Herenhuis, schuin ingeplant op een hoek met beboomde tuin, en bakstenen ommuring met dienstgebouwen aan het Doktoorsstraatje.


ID: 304 | Bouwkundig element

Groot herenhuis

Zonnestraat 25 (Aalst)
Groot herenhuis met Louis XV-invloed, van vier traveeën en twee bouwlagen, uit begin 20ste eeuw.


ID: 306 | Bouwkundig element

Herenhuis

Zonnestraat 44 (Aalst)
Hoekhuis van twee bouwlagen en zes traveeën, vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 77 | Bouwkundig element

Hotel van Langenhove

Zwarte Zustersstraat 10 (Aalst)
Herenwoning van zeven traveeën en drie bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (leien) met twee dakkapellen onder gebogen druiplijst, doorgaans gesitueerd circa 1730 waardoor het bij de vroege voorbeelden van ontluikende rococostijl ten lande zou behoren.


ID: 76 | Bouwkundig element

Huis de Kegel

Zwarte Zustersstraat 8 (Aalst)
Voormalige woning van de familie de Smet (18de eeuw) en geboortehuis van J. de Smet (°1771-†1854), advocaat en auteur van "Description de la ville et du comté d'Alost"; promotor van studie van Dirk Martens en oprichting van zijn standbeeld op Grote Markt (zie gevelplaat).


ID: 34791 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemdorpweg 15 (Aalter)
Alleenstaand herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), vermoedelijk uit eind 19de eeuw. Thans beraapte gevel met verbouwde begane grond. Behouden bovenvensters in geriemde omlijsting.


ID: 34559 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemstraat 57 (Aalter)
Voormalig huis van de heer Snoeck, gelegen in een grote beboomde tuin. Hek en hekpijlers zijn naar verluidt afkomstig van de tuin van het herenhuis eertijds bewoond door prof. Hulin de Loo in Lotenhulle.


ID: 34565 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemstraat 94 (Aalter)
Onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (pannen); gelegen in een beboomde tuin afgesloten aan de straatkant met haag en ijzeren hek tussen bakstenen pijlers; gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw.