Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1779 resultaten


ID: 307997 | Landschappelijk element

Vaartwegel

Vaartwegel (Zuienkerke)
De Vaartwegel is een onverhard wandelpad langs de westelijke oever van de Blankenbergse Vaart, die de Kerkebrug in de dorpskern van Meetkerke en de Kapellebrug bij de Molenweg verbindt. Deze voetweg deed dienst als kerkpad naar de parochiekerk van Meetkerke.


ID: 38434 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Olsene

Grote Steenweg 19-23, 19A (Zulte)
Het kasteeldomein van Olsene wordt aan drie zijden omgracht, het domein omvat een toegangshek tussen paviljoenen, een waterkasteel binnen een cirkelvormige vijver en een neerhof.


ID: 303081 | Landschappelijk element

Gemengde dreef bij Kasteel van Olsene

Grote Steenweg zonder nummer, Kasteelstraat zonder nummer (Zulte)
De kasteeldreef van Olsene werd reeds op de Ferrariskaart (ca. 1775) weergegeven. Ze vertrekt bij de poortgebouwen van het kasteel aan de Grote Steenweg en loopt achthonderd meter ver in noordnoordwestelijke richting. De dreef stopt bij het langgestrekt hoevetje langs de Rotsstraat en komt voorbij het Bedevaartsoord Olsene Rotse. Het is in hoofdzaak een dreef met opgaande zomereiken uit de eerste aanwezige plantgeneratie, die werd aangevuld met bruine en gewone beuk, hier en daar een esdoorn, een enkele plataan en Amerikaanse eik. Op de zandige schrale bodem zijn er zaailingen van esdoorn, berk, Amerikaanse vogelkers, lijsterbes en sporkehout.


ID: 38364 | Bouwkundig element

Hof ter Haeghen

Kapellestraat 191 (Zulte)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, woonhuis vernieuwd midden 19de eeuw, L-vorm gebouwde bakstenen schuur en wagenhuis, stallen en bakhuis, toegankelijk via populierendreef.


ID: 38454 | Bouwkundig element

Kasteel Meheus

Kerkstraat 39 (Zulte)
Neoclassicistisch landhuis gebouwd in 1853, voormalig koetshuis en stallen vernieuwd circa 1910, gelegen in omringend park.


ID: 38449 | Bouwkundig element

Kapel Ter Zwiekeswal

Kerkstraat zonder nummer (Zulte)
Bakstenen kapel met voor- en achtertuitgevel, onder zadeldak, gedateerd 1825.


ID: 38366 | Bouwkundig element

Kasteel Te Lake

Leie Linkeroever 37 (Zulte)
Classicistisch kasteel met koetshuis en bijgebouw, gebouwd in 1748, kasteel met vleugeldeur in rococostijl geplaatst na 1889, gelegen binnen een vijfhoekige omgrachting, toegankelijk via een brug.


ID: 130117 | Landschappelijk element

Eikendreef als deel van ganzenvoet  kasteeldomein Beerlegem

Beekmeers zonder nummer, Kasteeldreef zonder nummer (Zwalm)
De eikendreef heeft een lengte van 340 meter en is onderdeel van een ruimer drevenstelsel in de vorm van een ganzenvoet. Dit is een drevenpatroon bestaande uit vijf dreven die vertrekken aan de voorhof van het kasteel. Het betreft hier een relatief jonge eikenaangeplant binnen de contouren van een op de kadasterkaart ingetekende percelering.


ID: 200912 | Landschappelijk element

Kasseiweg Borstekouterstraat

Borstekouterstraat zonder nummer (Zwalm)
Het gekasseide deel van de Borstekouterstraat is gelegen in het centrum van de dorpskom van Roborst.


ID: 200869 | Landschappelijk element

Kasseiweg Brouwerijstraat

Brouwerijstraat zonder nummer (Zwalm)
Deze kasseiweg getuigt van een bepaalde, uiterst belangrijke en langdurige fase in de evolutie van infrastructuurwerken in casu de wegenbouw.