Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

301 resultaten


ID: 73833 | Bouwkundig element

School

Marktplein 8 (Brakel)
Achterin gelegen verlaten schoolgebouwen bereikbaar via doorgang naast nummer 7 Lokalen van lagere school in L-vorm, naar het noordoosten georiënteerd rondom binnenkoer.


ID: 47910 | Bouwkundig element

Sint-Michielscollege

Kapelsesteenweg 72 (Brasschaat)
Opgericht in 1929 door de abdij van Averbode; aanvankelijk wilde men een abdij met school oprichten in navolging van de vroegere Sint-Michielsabdij te Antwerpen.


ID: 54434 | Bouwkundig element

Europaschool

Europastraat 1 (Bredene)
Vrijstaand, laag en breed uitgebouwd schoolcomplex met gebouwen onder platte daken rond­om twee rechthoekige speel­plaat­sen. In de hoek­ri­sa­lie­ten aan de Europa­straat, type­ren­de alle­go­ri­sche bas-re­liëfs van Jo Maes (Oos­tende). Func­tio­nele ar­chi­tec­tuur met struc­tuur van ge­wa­pend beton; bak­stenen bekle­ding.


ID: 301813 | Bouwkundig element

Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei met omgeving

Academiestraat, Biskajersplein, Blekersstraat, Carmersstraat, Engelsestraat, Genthof, Gouden-Handrei, Gouden-Handstraat, Hoornstraat, Jan van Eyckplein, Kandelaarstraat, Koningstraat, Kraanrei, Krom Genthof, Langerei, Langestraat, Leffingestraat, Minneboplein, Molenmeers, Oosterlingenplein, Schrijnwerkersstraat, Sint-Annakerkstraat, Sint-Annarei, Spiegelrei, Spinolarei, Strostraat, Torenbrug, Verversdijk, Wijnzakstraat (Brugge)
De Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei bevinden zich in de middeleeuwse kern van Brugge. Brugge ontwikkelde zich op drie zandruggen aan de Reie, de rivier die als hoofdader de stad doorkruist van zuid naar noord, met name van het Minnewater tot aan de Dampoort.


ID: 81824 | Bouwkundig element

De Bogaerde

Arsenaalstraat 4 (Brugge)
Samenstel van enkele klassenvleugels in neo-Brugse stijl, respectievelijk van links naar rechts uit het vierde kwart van de 19de eeuw, van 1908, van 1921 naar ontwerp van architect D. Maene (Brugge) en van 1948 naar ontwerp van architect M. Hocepied (Brugge). Typerend voorkomen van Brugse traveeën, type I en getrapte toppen, zijtrapgevels, maaswerk.


ID: 29867 | Bouwkundig element

Jezuïetencollege

Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge)
Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 81879 | Bouwkundig element

Huis De Giey

Freren Fonteinstraat 1 (Brugge)
Samenstel van drie diephuizen uit de eerste helft van de 17de eeuw van respectievelijk twee, drie en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).


ID: 81889 | Bouwkundig element

Scholencomplex

Garenmarkt 8 (Brugge)
Scholencomplex onder meer Sint-Andreasinstituut en Katholieke Hogeschool Brugge, gesitueerd op grond van voormalige Eekhoutabdij, zie Eekhoutstraat en Eekhoutpoort. Toegankelijk via door de nieuwbouwvleugel van nummer 10 overbouwde doorgang.


ID: 82824 | Bouwkundig element

Rijksnormaalschool

Hugo Losschaertstraat 5B, Klaverstraat 46-50, Schuttersstraat 10, Sint-Jorisstraat 69-71 (Brugge)
Voormalige Rijksnormaalschool, heden Departement Lerarenopleiding. Oorspronkelijke locatie van het Oudhof van de schuttersgilde van Sint-Joris. Complex bestaande uit het schoolgebouw (nummer 71) met imposante ingang aan Sint-Jorisstraat en links ervan de oorspronkelijke directeurswoning (nummer 69).


ID: 83144 | Bouwkundig element

Schoolcomplex Stuyfzande

Jeruzalemstraat 34 (Brugge)
Ruim schoolcomplex bestaande uit links woning van conciërge, een grote beboomde binnenplaats en aan de overzijde een groot gebouw met klassenlokalen. Hoofdgebouw bestaande uit samenstel van twee diephuizen van respectievelijk één travee en twee bouwlagen en drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Jaarcartouches 1884. Trapgevels met uitgewerkte muurankers respectievelijk aansluitend bij de neo-Brugse en de neobarokke stijl.