Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4426 resultaten


ID: 132125 | Landschappelijk element

Grove den domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De grove den is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132126 | Landschappelijk element

Veldesdoorn domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De veldesdoorn is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132127 | Landschappelijk element

Weymouthden domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De Weymouthden is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132128 | Landschappelijk element

Witte paardenkastanje domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De witte paardenkastanje is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132129 | Landschappelijk element

Japanse notenboom domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De Japanse notenboom is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132130 | Landschappelijk element

Japanse honingboom domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De Japanse honingboom is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 304271 | Landschappelijk element

Leilindenrijen en geschoren taxusbollen bij Sint-Jobkapel

Frans Roucelstraat, Kwalestraat, Sint Jobstraat (Aalst)
De kapelhof bij de Sint-Jobkapel herbergt een traditioneel aangelegde en onderhouden beplanting, bestaande uit een lijnaanplantingen met 27 leilindes en een onderbegroeiïng met 29 geschoren taxusbollen.


ID: 130407 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Hofstade-Dorp (Aalst)
De vrijheidsboom bevindt zich op het dorpsplein van Hofstade, tegen de kerkhofmuur aan de westzijde nabij de toegang tot de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Volgens het ‘Liber Memoralis’ werd de boom op 22 november 1918 geplant, na de negenurendienst voor de gesneuvelde soldaten.


ID: 341 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren met omgevend perk

Kapellekensbaan (Aalst)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren werd opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, is gedateerd 1762 en is omgeven door een perk met lindebomen en een hardstenen kruisbeeld van 1929.


ID: 130409 | Landschappelijk element

Moerbeiboom

Kapittelstraat 48 (Aalst)
De moerbei stond oorspronkelijk bij een hoevetje dat werd gebouwd eind 18de eeuw. Het hoevetje is verdwenen en het erf is verkaveld. De boom staat nu op circa 2 meter van de nieuwe perceelgrens.