Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4431 resultaten


ID: 131553 | Landschappelijk element

Opgaande beuk bij woning Eeman

Kattestraat 9 (Aalst)
De opgaande beuk staat op de binnenplaats van de woning Eeman en vormt een harmonisch geheel met de rococo achtergevel van het stadhuis. De 28 meter hoge beuk heeft een omtrek van 4 meter.


ID: 130789 | Landschappelijk element

Parasoltaxus

Kortenhoekstraat 111 (Aalst)
De parasoltaxus bevindt zich in een privétuin die deel uit maakt van een vroeger erf. De boom hangt deels over de afsluiting langs de Kortenhoekstraat. Het betreft een kunstmatig gevormde boom, meer bepaald een geschoren taxusboom, met een stamomtrek van 2,16 meter, een kruindiameter van 7,5 meter en een hoogte van 4 à 5 meter.


ID: 130790 | Landschappelijk element

Twee geschoren taxussen

Kortenhoekstraat 25 (Aalst)
Twee fraai geschoren taxussen op een erf bij een hoeve.


ID: 439 | Bouwkundig element

Kapel Sint-Rochus

Nedermolenstraat (Aalst)
Rechthoekig gebouw met driezijdig gesloten koor onder zadeldak met klokkenruiter, gewijd in 1560 en omgeven door beuken. .


ID: 300499 | Landschappelijk element

Beuk bij Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Onderwijsstraat, Oude Vismarkt (Aalst)
De opgaande beuk bevindt zich op een klein grasperk op de gekasseide binnenplaats van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal te Aalst en draagt bij tot de sfeer van het bouwkundig geheel.


ID: 305231 | Landschappelijk element

Etagelinde als hoekboom

Overbroekstraat, Vondelbeekstraat (Aalst)
Bij een wegsplitsing, in de scherpe hoek van een belendend perceel, werd een zomerlinde geplant als hoekboom. De lindeboom is opvallend gesnoeid en heeft een kuipvormige etage en een bolvormige eindknot boven op de stam. De boom werd aan de straatzijde voorzien van een boomkapel en werd aan de achterzijde vernageld. De boom cumuleert hier de functies van kapelboom en tevens ook als fetisjboom of meer specifiek als spijkerboom.


ID: 301414 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk

Papestraat 2 (Aalst)
Monumentale bruine beuk als overblijfsel uit de inmiddels verkavelde tuin, oorspronkelijk horende bij het hoekhuis, Tolstraat 10.


ID: 213 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Stadspark Groot Park

Parklaan (Aalst)
Het zogenaamd Groot Park of Park schepen de Wolf bevindt zich ten zuidoosten van het stadscentrum van Aalst in het Osbroek. Het Stadspark werd opgekocht in 1910-1911 en werd in 1915-1916 aangelegd door Louis-Julien Breydel. Het park is voornamelijk bekend omwille van de grote diversiteit aan bomen.


ID: 243 | Bouwkundig element

Sint-Jobkapel

Sint Jobstraat (Aalst)
De Sint-Jobkapel dateert grotendeels uit 1663 en is gelegen in een ommuurd tuintje met linden. Ten zuidwesten van de kapel staat in het tuintje nog een kapel die het Heilig Graf voorstelt en die is opgebouwd uit een rotsconstructie die toegankelijk is via een bakstenen rondboog.


ID: 130388 | Landschappelijk element

Gele kornoelje domein Schelfhout

Sint Kamielstraat (Aalst)
Tegen de tuinmuur, die het domein Schelfhout afsluit van de Sint-Kamielstraat, staat een flink uit de kluiten gewassen gele kornoelje. Deze struik dateert uit de periode van de tuinaanleg (begin 20ste eeuw).