113 resultaten


ID: 303286 | Landschappelijk element

Tuin van de Villa Spaas

Munsterbilzenstraat 28 (Bilzen)
Tuin bij een huis uit 1909, met mooi inrijhek, siervaas, bank, ijzeren prieel en enkele bomen uit de bouwtijd.


ID: 44968 | Bouwkundig element

Complex Mamet

Molenstraat 19 (Blankenberge)
Administratief gebouw en prieeltje. Stadsgezicht bestaande uit 19de-eeuws complex met herenhuis, koetspoort, doorgang naar de tuin, binnenkoer met centraal gelegen administratief gebouwtje, L-vormige stallingen en prieeltje.


ID: 31993 | Bouwkundig element

Cijnshof De Klee

Kleestraat 18 (Borgloon)
Het cijnshof De Klee is één van de historische laathoven op het grondgebied van Kuttekoven. Het huidige gesloten hoevecomplex dateert van de tweede helft van de 19de eeuw, met een 17de-eeuwse kern.


ID: 31830 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis met tuin

Stationsstraat 34 (Borgloon)
De eclectische fruitkwekersvilla werd in 1932 gekadastreerd en getuigt van de bouwactiviteit gedurende de 19de en 20ste eeuw in de stadsontwikkelingszone rond het vroegere station van Borgloon.


ID: 134274 | Landschappelijk element

Siertuin uit het interbellum

Stationsstraat 34 (Borgloon)
Tuin bij een fruitkwekersvilla van 1932.


ID: 71856 | Bouwkundig element

Kasteeldomein Ten Berge

Dudzeelse Steenweg 311-313 (Brugge)
Het kasteeldomein Ten Berge bestaat uit het kasteel met neerhof, gelegen in een park omgeven door een deels dubbele gracht. Het park is aangelegd in landschappelijke stijl met overwegend kronkelende lijnen. Een dubbele dreef populieren vormt de noordelijke grens van het kasteeldomein.


ID: 82818 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jorisstraat 58 (Brugge)
Huis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Gerestaureerd in 1992. Consoliderende "Kunstige herstelling" van 1998-2000 naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge).


ID: 35466 | Bouwkundig element

Kasteeldomein te Velde

Gerolfsweg 4 (Deinze)
Kasteel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; zou volgens eigenaar opklimmen tot 16de eeuw, afgebrand en heropgebouwd in 1746. Park in landschapsstijl met vijver en deels bewaarde omwalling. Verder nog: ijskelder, bakstenen paviljoentje in Moorse stijl, open prieeltje of gloriëtte aan de vijver, boerenwoning met gewitte gevel op gepikte plint en twee tegenover elkaar staande dienstgebouwen, vermoedelijk uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 304205 | Landschappelijk element

Lindenprieel bij Kasteel van Juffrouw De Schuijter

Hansbekedorp 10 (Deinze)
Achter het voormalige Kasteel van Juffrouw De Schuijter, momenteel het cultuurhuis genoemd, ligt een prachtig relict van een laat 19de-eeuwse tuin. Vandaag is het een drukbezocht parkje in het hart van het dorp. De mooie volgroeide bomen zijn representatief voor een plantenassortiment uit de tweede helft van de 19de eeuw. De grillig gegroeide knotlinden als reminiscentie aan een gedegenereerd loverprieel maakt hier deel van uit.


ID: 48162 | Bouwkundig element

Villa

Gentsesteenweg 118-120 (Dendermonde)
Eclectisch landhuis, in 1925 als buitenverblijf gebouwd. De woning werd samen met een conciërgewoning opgetrokken naar de plannen van architect Carlos Malfait. Volledig omgracht domein, afgescheiden van de straat door een haag, toegankelijk via een ijzeren hek. Tuin met grote vijver, een veelheid aan exotische bomen en een prieeltje. Villa van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een leien en zinken mansardedak. Aan de straat palende voormalige conciërgewoning met inbegrip van paardenstal en remise.