Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

386 resultaten


ID: 12840 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Antverpia

Sint Antoniuslei 95 (Brasschaat)
Het kantoorgebouw van 1900 werd ontworpen door architect Floris Verbraeken, de huisarchitect van Antverpia.


ID: 70836 | Bouwkundig element

Kantoor

Kanaalkaai 5 (Bree)
Kantoor bij de haveninfrastructuur van de Zuid-Willemsvaart. Klein bakstenen enkelhuis van twee traveeën en één bouwlaag onder schilddak, uit de jaren 1930.


ID: 76892 | Bouwkundig element

Samenstel van kantoorgebouwen

Baron Ruzettelaan 1 (Brugge)
Bruinbakstenen lijstgevels met witbeschilderde en bepleisterde accenten, modernistische inslag. Getrapte gevelafwerking en erkers op de verdieping.


ID: 79869 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw van Stora Enso

Caxtonweg (Brugge)
Papier- en pulpterminal ontworpen door de Brugse architecten Piet en Philippe Viérin in 1999. Het industriële karakter, 3 kilometer in zee, het ruwe zeemilieu en de weersomstandigheden bepalen de verschijningsvorm van het gebouw en de aanleg van de omgeving.


ID: 77310 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw van de ijzer- en bronsgieterij Sint-Eloy

Damse Vaart-Zuid 42 (Brugge)
Gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge). Laag gebouw met bewaard schrijnwerk.


ID: 77012 | Bouwkundig element

Opslag- en onderhoudsgebouwen van de Maatschappij der Buurtspoorwegen

Gaston Roelandtsplein 15 (Brugge)
Voormalige bergplaats voor het rollend materiaal, werkplaatsen voor het herstellen en onderhoud van wagens en locomotieven en huis en kantoren voor de bedienden. Gebouwd in 1905 door de Maatschappij der Buurtspoorwegen. Meerdere gebouwen staan opgesteld rond een gekasseid binnenplein. Stelplaats met parallel geplaatste hangars onder pannen zaagdak. Witbeschilderde baksteenbouw, de gevels zijn opengewerkt met blindnissen.


ID: 57878 | Bouwkundig element

Borstelfabriek met directeurswoning

Kanunnik Duclosstraat 1, Steenkaai 34A-V (Brugge)
Complex gebouwd in opdracht van Delhaize Frères en cie. Het ontwerp van architect Oscar De Breuck van 1912 voorziet vier gebouwengroepen, een waterreservoir en een fabrieksschoorsteen. Gebouwen in eclectische stijl van rode baksteen en met accenten van wit geglazuurde baksteen. Toepassing van de zogenaamde Brugse ornamentiek. Gaaf bewaard schrijnwerk en I-balken met roosmotieven. Gietijzeren gebinten en steunpilaren.


ID: 82890 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw van de gistfabriek

Komvest 43 (Brugge)
Hoekpand van twee bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van architect M. De Meester (Brugge), van 1925. Baksteenbouw op arduinen plint. Ritmisch gestructureerde gevelopbouw waarbij de traveeën worden benadrukt door uitspringende muurdammen met siermetselwerk op de hoeken. Als risaliet benadrukte art-deco-inkompartij.


ID: 83511 | Bouwkundig element

Pakhuizencomplex

Komvest 45 (Brugge)
Pakhuizencomplex uit de 18de tot 19de eeuw, op uitspringende landvleugel met deels bewaarde natuurstenen kaaimuren, beeldbepalende ligging aan de voormalige handelskom. Heden opslagruimte voor de gistfabriek.


ID: 57655 | Bouwkundig element

Burgerhuis met werkplaats en burelen

Koningin Elisabethlaan 27-29 (Brugge)
Burgerhuis met bijhorende werkplaats en burelen van 1927, zie gevelsteen, ontwerp van architect "Moerman & fils, Tourcoing". Traditionele neobarokke gevel met bakstenen parement, speklagen en geblokte ontlastingsbogen. Vernieuwd schrijnwerk. Behouden traliewerk en leuningen.