Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

207 resultaten


ID: 44578 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Kerkhofstraat (Buggenhout)
Gemeentelijke begraafplaats, ter vervanging van het kerkhof rond de kerk, ingezegend door Monseigneur Delebecque op 29 augustus 1859, in gebruik genomen in mei 1860 en vergroot in 1950. Centraal toegangshek aan vierkante gemetste pijlers met verdiepte panelen, arduinen dekplaat en bekroning met vuurpotten. Links en rechts ijzeren hekken tussen gietijzeren zuilen op arduinen voet en arduinen hoekpijlers met spiegels versierd met typische funeraire symbolen.


ID: 214227 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Uitkerksestraat (De Haan)
Gelegen op de hoek met de Brugsesteenweg, hier liggen ook enkele "Commonwealth war graves". Aangelegd in 1929-1930 ter vervanging van het kerkhof dat rond de kerk van Wenduine wordt ontmanteld.


ID: 86311 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Hoogstraat (Deerlijk)
Gemeentelijke begraafplaats aangelegd volgens traditioneel dambordpatroon met centrale as. Ten westen nieuwe uitbreiding. De belangrijkste graven situeren zich rond de hoofdas.


ID: 127086 | Bouwkundig element

Begraafplaats Petegem-aan-de-Leie

Sint-Hubertstraat (Deinze)
Begraafplaats, kadastraal geregistreerd in 1903. Traditioneel aangelegde en ommuurde begraafplaats met kruisstructuur en op de kruising een sokkel, mogelijk de aanzet voor een calvarie. Op de begraafplaats bevinden zich beelden van George Minne en de Deinzense expressionistische kunstenaar Antoon Van Parys, evenals een Frans ereperk.


ID: 48713 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Acacialaan (Dendermonde)
Aanvankelijk kleiner oud kerkhof verwijderd van de in 1903-1907 opgerichte parochiekerk Sint-Egidius, in 1935-1936 ten zuidoosten aanzienlijk uitgebreid en van een nieuw poortgebouw voorzien naar ontwerp van bouwkundige Joseph Michaut, zie opschrift gedenkplaat. Twee lage bakstenen dienstgebouwen onder schilddak flankeren de centrale toegang. Oorlogsmonument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog,


ID: 48910 | Bouwkundig element

Begraafplaats met het Hofken

Baasrodestraat (Dendermonde)
In 1837 liet het gemeentebestuur deze nieuwe begraafplaats aanleggen. Middengang en centraal deel van het zogenaamde Hofken uit 1874 met kerkhofkruis en graftekens, 35 gietijzeren grafkruisen; latere uitbreidingen. In 1894 werd aan de Baasrodestraat ter breedte van de begraafplaats van 1837 een bakstenen muur met centrale poort en aansluitend op de hoeken een dodenhuisje en bergplaats voor de grafmaker gebouwd.


ID: 48909 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Kerkhofweg 17 (Dendermonde)
De stedelijke begraafplaats van Dendermonde werd in neogotische stijl ontworpen door stadsarchitect Edouard Bouwens, die het voorzag van een afsluitmuur met een monumentale ingangspoort en een kleine woning voor de grafdelver. Het project was in 1883 voltooid. Pas in 1884 werd in het midden van de begraafplaats een grote grafkapel opgericht, met eronder vijftien grafkelders met plaats voor drie tot zes lichamen.


ID: 206979 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats met oorlogsmonument

Rootjensweg (Dendermonde)
Begraafplaats ingeplant op diep omhaagd perceel, in twee blokken gedeeld door centraal pad aan het einde eindigend in rond perk met kruisbeeld geflankeerd door beeld van H. Johannes en van Maria. Oudstrijdersperk met bijhorend oorlogsmonument, aangelegd in 1939 met gedenkteken naar ontwerp van Dendermondse kunstenaar Jos De Decker, vervaardigd in Neuvillesteen.


ID: 84431 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Markegem

Kouterweg (Dentergem)
Begraafplaats van Markegem, aangelegd in 1975 ter vervanging van de ontruimde begraafplaats aan de kerk.


ID: 84399 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Wontergemstraat (Dentergem)
In 1951 wordt het kerkhof aan de kerk overgebracht naar hier. Een centrale as met op het einde een calvarie wordt geflankeerd door kegelvormig gesnoeide coniferen.