Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

36 resultaten


ID: 90460 | Bouwkundig element

Begraafplaats op het Sint-Pietersveld

Bruggesteenweg (Ruiselede)
Beboste en hoger gelegen begraafplaats op het Sint-Pietersveld, in de zuidoosthoek van het domein van het Rijksopvoedingsgesticht (zie nummers 128-134), op het kruispunt met de Maria-Aalterstraat.


ID: 90650 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Poekevoetweg (Ruiselede)
Gemeentelijke begraafplaats in gebruik genomen vanaf 1908. De verordening van 1784, uitgevaardigd door keizer Jozef II, verbood het begraven rond de kerk met de bedoeling de graven buiten de woonkernen te bannen. Een nieuwe verordening van 1804, nu van de Franse overheid, spoort ook de bevolking van Ruiselede aan een locatie te zoeken voor een nieuwe begraafplaats.


ID: 58347 | Bouwkundig element

Kerkhof, kapel en ommegang van Sint-Margareta

Kerkplein (Sint-Laureins)
Kerkhof en site van de vroegere kerk. Omhaagd en door leilinden afgeboord kerkhof op rechthoekige plattegrond, toegankelijk via een vernieuwd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes aan de westzijde van het huidige Kerkplein. 19de-eeuwse neogotische kapel met binnenin een 18de-eeuws altaar, afkomstig uit de gesloopte parochiekerk.


ID: 208457 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Beveren-Leie

Sint-Jansstraat 126 (Waregem)
Gelegen tussen de straat en de Zavelputten. Voormalig kerkhof, tot 1940 gelegen rondom de parochiekerk. Begraafplaats op onregelmatig grondplan, gelegen op enkel glooiende percelen ten noordoosten van de Sint-Jansstraat. Toegang aan de Sint-Jansstraat met ijzeren hek tussen bakstenen muurtjes met pannen afdekking. Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt van 1857 links van de toegang met daarvoor een boom en bloemperk.


ID: 89444 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

13e Liniestraat (Wielsbeke)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen op de plaats van de vroegere Sint-Laurentiuskerk met omringend kerkhof. De kerk wordt verwoest in 1940 en afgebroken in 1956.


ID: 81306 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Dionysius en Sint-Genesius

Kerkeberg (Zwevegem)
Hoger gelegen driebeukige kerk, oorspronkelijk romaans, met vierkante kruisingstoren in verschillende bouwmaterialen met leien bekleding voor de zadeldaken en gebakken leitegels. De parochiekerk is nu omgegeven met parkje met hagen en bomen.