Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

561 resultaten


ID: 22042 | Bouwkundig element

Gebouwen vroegere stokerij Leynen

Molenpoort 12/1 (Hasselt)
Langgestrekt, witgekalkt bakstenen gebouw van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 22111 | Bouwkundig element

Jeneverstokerij Stellingwerff-Theunissen

Witte Nonnenstraat 19 (Hasselt)
De gebouwen van de stokerij (woonhuis, toegangspoort, schuur, jeneverstokerij, ossenstallen, paardenstallen en remise) zijn geschikt rondom een binnenkoer. Aan een tweede binnenkoer was een likeurfabriekje gelegen.


ID: 47248 | Bouwkundig element

Brouwerij Sint-Bavo

Brouwerijstraat 5-13 (Herentals)
Voormalige brouwerijgebouwen uit de 19de- en 20ste eeuw gelegen rondom een rechthoekige gekasseide binnenkoer.


ID: 9011 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij Van Den Bossche

Sint-Lievensplein 15-16 (Herzele)
De dorpsbrouwerij werd opgetrokken door Arthur Van Den Bossche in 1898, samen met de brouwerswoning, een eclectisch pand met art-nouveau-inslag. De typische configuratie van een zichzelf bedruipende dorpsbrouwerij uit de eerste helft van de vorige eeuw bleef intact bewaard.


ID: 32658 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gremmerslinde 21 (Heuvelland)
Hoeve gelegen ten zuiden en aan de voet van de Kemmelberg. Naar verluidt heropgebouwd in 1921 op de plaats van de vooroorlogse hofstede. Ten noorden, bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen rondom deels gekasseid erf met bakstenen stoepen en centrale vaalt; boerenhuis en dwarsschuur.


ID: 307455 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Groenestraat 3 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, kadastraal ingetekend in 1928 maar wellicht al gebouwd in de eerste helft van het decennium. Bakstenen hoevegebouwen met regionalistische kenmerken, waarvan de westvleugel gedeeltelijk in houtbouw volgens vooroorlogse bouwwijze.


ID: 307463 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met tabaksast

Houthemstraat 56 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve in regionalistische baksteenarchitectuur uit de jaren 1920, beeldbepalend gelegen op de hoek van de Pont Malletstraat en de Houthemstraat. De hoeve bezit een monumentale stalvleugel en een tabaksast.


ID: 307458 | Bouwkundig element

Pont Mallethoeve

Komenstraat 131 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve ‘Pont-Mallethoeve’, gelegen aan de grens van Wijtschate met Neerwaasten en vernoemd naar het gehucht aan de Leie in Neerwaasten. Hoeve in vierkantopstelling met gebouwen in regionalistische baksteenarchitectuur, gebouwd in de jaren 1920 na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog van de ernaast gelegen hoeve.


ID: 32657 | Bouwkundig element

Herenhoeve en brouwerij

Koudekotstraat 1 (Heuvelland)
Herenhoeve en brouwerij uit de jaren 1920, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse bouwtrant. Lage bestanddelen met semigesloten opstelling rondom een begrint erf; ten noordoosten, boerenburgerhuis met wagenhuis; stal en brouwerijgebouwen respectievelijk ten zuiden en ten oosten; gietijzeren armpomp voor het boerenhuis. Onderkelderde brouwerijgebouwen met moutast.


ID: 32635 | Bouwkundig element

Hoeve Busschaertlinde

Millekruisestraat 2 (Heuvelland)
Grote hoeve heropgebouwd in het begin van de jaren 1920 zie onder meer jaarsteen 1925 van Mariakapelletje en grosso modo teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.