Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

104 resultaten


ID: 89181 | Bouwkundig element

Postkantoor

Bruggestraat 21 (Beernem)
Lage woning, volgens het kadaster gebouwd in 1839, met kleine voortuin afgesloten met laag bakstenen muurtje.


ID: 83828 | Bouwkundig element

Postgebouw Posthotel

Burg. de Lausnaystraat 55 (Berlare)
Postkantoor en woonhuis van de postontvanger, in gebruik als dusdanig tot 1987. Eclectisch gebouw opgetrokken in 1907 naar ontwerp van architect Theophiel-Alexander Présiaux. Onderkelderd hoofdgebouw van twee bouwlagen met L-vormige plattegrond met in de oksel een vierkant torentje onder steil tentdak met gemetste dakvensters.


ID: 44893 | Bouwkundig element

Postgebouw

Hoogstraat 2 (Blankenberge)
Voormalig postgebouw van 1885, kaderend in de ontwikkeling van de Zeedijk en de wijk voor nieuwe rijke badgasten in het oosten van Blankenberge. De bouw van het eerste Casino van Blankenberge (1884-1886) op de Zeedijk en die van het postgebouw vallen ongeveer samen.


ID: 2007 | Bouwkundig element

Herberg d'Oude Post

Wolfgang d'Urselstraat 22 (Bornem)
Postgebouw, grondig gerenoveerd doch in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 12777 | Bouwkundig element

Politie en Postbureel

Bredabaan 188 (Brasschaat)
Baksteenbouw van 1928 onder haakse leien zadeldaken. Punt- en lijstgevels van zes + vier traveeën en twee bouwlagen.


ID: 76894 | Bouwkundig element

Posthalte en afspanning Het Hof van Versailles

Baron Ruzettelaan 25 (Brugge)
Breed hoekpand van circa 1900. Sobere verankerde bakstenen lijstgevel. Aan de kant van de Vestingstraat en achteraan zijn de tuinmuren en restanten van de paardenstallen en hooiopslagplaats bewaard.


ID: 29456 | Bouwkundig element

Postgebouw

Breidelstraat 3, Markt 5 (Brugge)
Bouwgeschiedenis nauw verbonden met die van het links aanpalend Provinciaal Hof waarmee het een neo-Brugs eenheidsontwerp vormt van de architecten L. Delacenserie (Brugge) en R. Buyck (Brugge) van 1885; in tegenstelling tot het Provinciaal Hof reeds in 1891 voltooid en meteen in gebruik genomen.


ID: 77013 | Bouwkundig element

Postgebouw

Gaston Roelandtsplein 21 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen en poortgebouw in neogotische stijl, gebouwd in 1909. Tot 1950 was hier het Gemeentehuis van Assebroek gevestigd. Hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met verankerde puntgevel met natuurstenen topstuk. Lager gebouw van drie traveeën en een bouwlaag met een verankerde, bakstenen trapgevel. Poortgebouw van één bouwlaag met korfboogvormige poort.


ID: 79703 | Bouwkundig element

Postkantoor

Sint-Lenardsstraat 19 (Brugge)
Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 19de-eeuwse kern met latere verbouwingen zoals onder meer vernieuwen van het parement van de begane grond.


ID: 77850 | Bouwkundig element

Station Brugge met seinhuis

Stationsplein 4-5 (Brugge)
Het huidige, derde Brugse station in Sint-Michiels werd in 1936 gebouwd. Het monumentale gebouw van de Brusselse architecten Josse en Maurice Van Kriekinge richt zich naar het bij de bouw ontstane Stationsplein. Het gebouw met symmetrische hoofdvleugel van 23 traveeën vormt een goed voorbeeld van modern classicisme. In het dominante hogere middenrisaliet leiden de luifel en de grote vensterpartij de reiziger naar de imposante lokettenzaal. Hier wordt alle aandacht getrokken op de 18m lange muurschildering "Mijn landeken ten eere" van René De Pauw. Horizontale vensterregisters, overkragende luifel, afgeronde hoeken en patrijspoortvensters van het seinhuis verwijzen naar de pakketbootstijl.