Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

104 resultaten


ID: 58688 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw

Lippenslaan 23 (Knokke-Heist)
Appartementsgebouw in eenvoudige baksteenstijl, eerste kwart 20ste eeuw. Eerste postgebouw van Knokke in de Lippenslaan. Vroeger met rond frontonnetje in het midden. Gebouw van 1893, in 1912 met twee verdiepingen uitgebreid.


ID: 17713 | Bouwkundig element

Postgebouw

Mercatorplein 6 (Kruibeke)
Postgebouw in neotraditionele stijl opgetrokken in 1909. Combinatie van lijst- en trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak voorzien van twee kleine dakkapellen met overhoekse leien bedaking.


ID: 200384 | Bouwkundig element

Postkantoor

Koning Albert I-plein 34 (Leopoldsburg)
In 1903-1904, bouw van een nieuw postkantoor in neotraditionele stijl, ter vervanging van het bestaande kantoor (1838). Naar ontwerp van 1ste bouwmeester L. Van der Aa.


ID: 200036 | Bouwkundig element

Hoofdpostgebouw

Ferdinand Smoldersplein 1, 1A, Jodenstraat 2 (Leuven)
De plannen in neo-Vlaamserenaissance-stijl uit 1893 werden gerealiseerd door ingenieur-architect A. Van Houcke, toen nog onder leiding van hoofdarchitect van de Belgische Posterijen Gody. Het decoratieve beeldhouwwerk is van Fr. Vermeylen.


ID: 306343 | Bouwkundig element

Postgebouw met woning van de postmeester

Stationsstraat 17 (Leuven)
Het voormalige postgebouw van Wijgmaal met woning van de postmeester is gelegen tegenover de spoorlijn Leuven-Mechelen en werd volgens onderzoek van E. Willekens in 1911 gebouwd in opdracht van de Remyfabrieken. De verlichte industrieel Edouard Remy en zijn opvolgers bouwden naast de stijfselfabriek langs de Vaart ook tal van woningen en gemeenschapsvoorzieningen in Wijgmaal voor de werknemers van de fabriek.


ID: 10289 | Bouwkundig element

Huizen Keysershoff, Sint-Joseph en Climmende Koey

Florent Van Cauwenberghstraat 1-5 (Lier)
Vroeg 20ste-eeuwse en tijdens het interbellum heropgebouwde neogotische reconstructie van een laat 14de-eeuws gebouw.


ID: 34503 | Bouwkundig element

Postkantoor

Beerveldse Baan 17 (Lochristi)
Alleenstaand voormalig postkantoor met twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak van circa 1880 met bak- en natuurstenen lijstgevel in neotraditionele stijl.


ID: 18077 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Daknam, postkantoor en jongensschool

Daknam-dorp 52-56 (Lokeren)
Baksteenarchitectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw. Centraal vierkant gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder tentdak en aan weerszijden een vleugel van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 17920 | Bouwkundig element

Postgebouw van 1906

Markt 15 (Lokeren)
Hoekgebouw in neotraditionele stijl van twee bouwlagen onder zadeldaken, gebouwd in 1906 naar ontwerp van architect Alfons Van Houcke.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.