7880 resultaten


ID: 194 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenstraat 47 (Aalst)
Huis van twee traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak, vermoedelijk wijzend op een oudere kern.


ID: 205 | Bouwkundig element

Stadswoning

Nieuwstraat 62 (Aalst)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met mogelijks 17de-eeuwse kern.


ID: 217 | Bouwkundig element

Huis Het Half Maantje

Pontstraat 10 (Aalst)
Het hoekhuis bleek na het verwijderen van de gevelbezetting te behoren tot één van de zeldzaam geworden voorbeelden van met baksteen ingevulde vakwerkbouw. Het hoekhuis uit het laatste kwart van de 17de eeuw telt twee bouwlagen en drie traveeën onder een afgesnuit zadeldak.


ID: 221 | Bouwkundig element

Hoekhuis met Mariabeeld

Pontstraat 21 (Aalst)
Hoekhuis van twee bouwlagen en respectievelijk twee en vier traveeën, onder mansardedak, met gecementeerde gevels met rechthoekige muuropeningen. Sierlijk 18de-eeuws Mariabeeldje met kind tegen de afgeschuinde hoek van de bovenverdieping.


ID: 239 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Priester Daensplein 3-4 (Aalst)
Twee diephuizen met respectievelijk drie en twee bouwlagen van twee en drie traveeën onder zadeldak en afgewolfd schilddak, in kern uit de eerste helft van de 18de eeuw met voorgevel uit de tweede helft van de 20ste eeuw.


ID: 240 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Priester Daensplein 5 (Aalst)
Hoekhuis met drie bouwlagen van drie traveeën onder schilddak, mogelijk met oude kern, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit de 19de eeuw.


ID: 241 | Bouwkundig element

Laatbarokke stadswoning

Priester Daensplein 6 (Aalst)
Laatbarok diephuis met twee en een halve bouwlaag van twee traveeën onder zadeldak uit het vierde kwart van de 17de eeuw - eerste kwart van de 18de eeuw. Combinatie van trap- en halsgevel onder driehoekig fronton met topstuk.


ID: 76224 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 5 (Aalst)
Gebouw van twee bouwlagen met twee beneden- en een boventravee. Verankerde en witbeschilderde gevel met gecementeerde plint.


ID: 76225 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 7 (Aalst)
Stadswoning van twee bouwlagen van vier traveeën met gecementeerde lijstgevel met houten pui. Zandstenen plint en negblokken, onder de cementering, wijzen op een oude kern.


ID: 76226 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 9 (Aalst)
Bak- en zandstenen gebouw uit de 17de eeuw - eerste kwart 18de eeuw onder zadeldak. Stadswoning met verankerde gevel met twee gekoppelde rechthoekige vensters in omlijstingen van arduin met kwarthol beloop uit de tweede helft van de 18de eeuw en gecementeerde rechthoekige vensteromlijsting in de bovenverdieping.