Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

124 resultaten


ID: 303178 | Landschappelijk element

Domein Bleuterveld

Karestraat 36 (Halen)
Uitgestrekte en complexe villatuin, aangelegd midden van de 20ste eeuw op advies van landschapsarchitect René Péchère; samenstellende elementen met verwijzing naar de traditionele dispositie van landelijke residenties: representatieve tuinen, privétuinen, nutstuinen, tuinen voor sport en spel, uitgestrekte boomgaard, alles ontworpen aan primaire en secundaire langs- en dwarsassen, het geheel naadloos overgaand in het omliggend landschap, in een ouder parkgebied.


ID: 205237 | Bouwkundig element

Standbeeld Peter Benoit

Stationsstraat (Harelbeke)
Standbeeld van Peter Benoit (1834-1901) geplaatst aan de ingang van het stadspark. Het beeld is van de hand van beeldhouwer Alfred Courtens en wordt in 1951 ingehuldigd ter ere van de vijftigste verjaardag van het overlijden van de musicus.


ID: 200359 | Bouwkundig element

Standbeeld De Boerenkrijg

Leopoldplein (Hasselt)
Standbeeld opgericht in 1898 ter nagedachtenis van de Boerenkrijger, op de locatie van de voormalige Scherdertoren. Het herdenkt de honderdste verjaardag van de slag te Hasselt in 1798.


ID: 200357 | Bouwkundig element

Standbeeld Hendrik van Veldeke

Thonissenlaan (Hasselt)
Bronzen beeld naar ontwerp van Halemans. De uitvoering gebeurde door E. Helde. Op initiatief van het Van Veldeke Comité Hasselt en onthuld in 1928.


ID: 200999 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dries met gekandelaarde kastanjes

Dries (Heuvelland)
De dorpskern van Kemmel wordt gevormd door de Dries met ten zuidwesten ervan de parochiekerk, gelegen midden kerkhof. Tot op vandaag bestaat de Dries nog steeds uit een centraal grasperk afgezet door middel van 22 gekandelaarde kastanjelaars. Het centrale grasplein is omgeven door een omlopende verharde, openbare weg met de aansluitende dorpsbebouwing. Op de Dries staat het beeld ‘De Gaper’. Op de noordoostelijke hoek van de Dries staat een zeven zijdige kiosk, opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog naar het vooroorlogs model.


ID: 79577 | Bouwkundig element

Standbeeld voor Armand Van Eecke

Iepersteenweg (Houthulst)
Oorlogsgedenkteken, na de Eerste Wereldoorlog opgericht door de familie ter nagedachtenis van adjudant Armand Victor Van Eecke naar ontwerp van beeldhouwer G. Pickery uit Brugge (gesigneerd). Het gedenkteken werd onthuld in 1919.


ID: 58875 | Bouwkundig element

Bronzen beeld Eervol

Emile Verhaerenlaan (Knokke-Heist)
Vrijstaand bronzen beeld op vierkante bakstenen sokkel, zogenaamd "Eervol", vrouwenfiguur met opgeheven armen, van beeldhouwer Christian Leroy. Ontworpen naar aanleiding van wedstrijd uitgeschreven door het Nationaal Instituut voor Huisvesting-Groenruimten in 1967; thans in bruikleen van de Vlaamse Gemeenschap sinds 1996.


ID: 58555 | Bouwkundig element

Vissersmonument

Vissershuldeplein (Knokke-Heist)
Geplaatst op het Iweinsplein in 1964, bij de verwijdering van het minigolfterrein. Uitgevoerd in kunststeen door André Taeckens (Torhout) naar ontwerp van schilder H. De Jaeger (Heist). Jaarlijkse bloemenhulde aan het monument. Opschrift "Onze Vissers Ter Ere".


ID: 16502 | Bouwkundig element

Standbeeld van Sint-Idesbald

Koninklijke Baan (Koksijde)
Witstenen beeld op geel bakstenen sokkel, geschraagd door middel van steunberen, tegenover de Sloepenlaan, uit 1953.


ID: 59331 | Bouwkundig element

Standbeeld De Jeugd

Begijnhofstraat (Kortrijk)
Standbeeld zogenaamd "De Jeugd" gemaakt door Stefaan en Livia Depuydt-Canestraro.