Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

250 resultaten


ID: 301813 | Bouwkundig element

Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei met omgeving

Academiestraat, Biskajersplein, Blekersstraat, Carmersstraat, Engelsestraat, Genthof, Gouden-Handrei, Gouden-Handstraat, Hoornstraat, Jan van Eyckplein, Kandelaarstraat, Koningstraat, Kraanrei, Krom Genthof, Langerei, Langestraat, Leffingestraat, Minneboplein, Molenmeers, Oosterlingenplein, Schrijnwerkersstraat, Sint-Annakerkstraat, Sint-Annarei, Spiegelrei, Spinolarei, Strostraat, Torenbrug, Verversdijk, Wijnzakstraat (Brugge)
De Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei bevinden zich in de middeleeuwse kern van Brugge. Brugge ontwikkelde zich op drie zandruggen aan de Reie, de rivier die als hoofdader de stad doorkruist van zuid naar noord, met name van het Minnewater tot aan de Dampoort.


ID: 29218 | Bouwkundig element

Poortersloge

Academiestraat 18 (Brugge)
Vergaderplaats van de Brugse poorters opgetrokken begin 15de eeuw als een grosso modo vrijstaand hoekpand in laatgotische stijl met typerende beeldnissen. Circa 1900 vond een historiserende restauratie plaats naar ontwerp van architect L. Delacenserie. Constructie van Balegemse zandsteen op trapezoïdale plattegrond; achtergevel met centrale, deels ingebouwde veelzijdige, slanke traptoren van vijf bouwlagen. Oorspronkelijk vijf traveeën en rechts twee traveeën van circa 1900, souterrain en twee bouwlagen onder leien zadeldak met houten dakkapellen. Linker zijgevel van drie traveeën met puntgevel.


ID: 83125 | Bouwkundig element

Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan

Carmersstraat 174 (Brugge)
Gebouwencomplex ten noorden begrensd door de Carmersstraat, ten oosten door de Kazernevest, ten zuiden door de Rolweg en ten westen door het buurpand nummer 176. Opgenomen in een beschermd landschap.


ID: 77315 | Bouwkundig element

Tennisclub De witte Beer

Damse Vaart-Zuid 76 (Brugge)
Het achterin gelegen modernistisch clubhuis bestaat uit verschillende bepleisterde en witbeschilderde, kubusvormige volumes onder platte daken. Aan de straat staat een garage in een gelijkaardige stijl.


ID: 74822 | Bouwkundig element

Herberg Café du Phare

Gistelse Steenweg 23-25 (Brugge)
Huidig gebouw van 1901 in historiserende stijl. Oranje baksteenbouw met bepleisterde en beschilderde plint. Hoofdgevel afgewerkt met een in- en uitgezwenkte neobarokke top. Horizontale belijning door speklagen. Rechthoekige muuropeningen onder geblokte ontlastingsboog.


ID: 83330 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo

Langestraat 72 (Brugge)
Voormalig klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo (1894-1983), thans in gebruik door VZW Oikonde. Samenstel van drie diephuizen en één breedhuis.


ID: 79933 | Bouwkundig element

Clubhuis Alberta

Omookaai 2 (Brugge)
Clubhuis van de jachtclub "Royal Belgian Sailing Club" gebouwd in 1952. Bakstenen gebouw, met bepleisterde en witbeschilderde bovenbouw onder plat dak.


ID: 57856 | Bouwkundig element

Tennisclub De Blauwe Reiger

Oude Oostendse Steenweg 87 (Brugge)
Clubhuis ondergebracht in diephuis van circa 1920-1930 met geknikt zadeldak met wolfseind.


ID: 71978 | Bouwkundig element

School en parochiezaal

Ronsaardbekestraat 57-59 (Brugge)
School (gelegen in het bouwblok met enkel de ingang aan de straatkant en recenter gebouw aan de Sint-Jozefsstraat) en parochiezaal, gebouwd in 1931 en 1933 naar een ontwerp van de architecten Jozef en Luc Viérin (Brugge).


ID: 83040 | Bouwkundig element

Neogotische parochiezaal Ons Huis

Sint-Clarastraat 67 (Brugge)
Parochiezaal in neogotische stijl, op gevelsteen gedateerd 1898. Achterin gelegen gebouw met een voortuin achter blinde muren en hekken.