Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2366 resultaten


ID: 17341 | Bouwkundig element

Open hoeve

Sint-Michielsstraat 9 (Beveren)
Open hoeve met woonhuis uit vierde kwart 19de eeuw, met bakstenen gevel van het dubbelhuistype; drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien).


ID: 200114 | Bouwkundig element

Hoeve Denonville

Bevekomsestraat 82 (Bierbeek)
De hoeve Denonville kan worden getypeerd als een gesloten vierkantshoeve met laat-classicistische inslag, opgetrokken in baksteen met gebruik van kalksteen voor omlijstingen en hoekblokken en afgedekt met pannen zadeldaken.


ID: 216470 | Bouwkundig element

Hoeve Tienmeel

Neervelpsestraat 57 (Bierbeek)
Gesloten 19de-eeuwse hoeve, mogelijk met oudere kern, gelegen op een rechthoekig perceel dat grotendeels is afgezet met een bomenrij; gekasseide toegangsweg vanuit de zuidwestelijke hoek.


ID: 640 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Dorpsstraat 107 (Bilzen)
Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, dat met de open zijde naar de straat gericht is.


ID: 530 | Bouwkundig element

Hoeve Klein Bibelen

Klein-Bivelenweg 1 (Bilzen)
Gesloten hoeve, gelegen temidden van een gaaf landschap. Poel aan de overzijde van de weg. De hoeve heeft een oude inplanting, en maakte samen met de wat zuidwestelijk gelegen hoeve Groot Bibelen deel uit van het gehucht Merem.


ID: 671 | Bouwkundig element

Hoeve van 1902

Op De Meer 1 (Bilzen)
Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een klein vierkant erf, toegankelijk via de bakstenen korfboogpoort aan straatzijde, op de sluitsteen gedateerd J.C./M.G./1902.


ID: 619 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Schoonbeekstraat 54 (Bilzen)
Onbewoonde gesloten hoeve, gelegen op de hoek met een landweg. De inplanting klimt op tot de eerste helft van de 19de eeuw; in 1846 bevond zich op de plaats van het huidige woonhuis een langgestrekte hoeve.


ID: 45088 | Bouwkundig element

Hoeve Raaswalle

Zeebruggelaan 163 (Blankenberge)
Historische hoeve zogenaamd "Raaswalle" met een belangrijke ligging net ten zuiden van de tweede Evendijk. Volgens historicus M. Coornaert gaat deze hoeve terug op een vluchtheuvel of "woonterp" binnen het schorrenland van de 10de of 11de eeuw (de hoeve moet "ten laatste kort na de bouw van de evendijk gevestigd zijn") zie de licht verhoogde ligging van het hoofdvolume en de nu verdwenen walgracht.


ID: 12463 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Binnensteenweg 202 (Boechout)
De woning werd in 1841 gebouwd voor Jan Broeckx uit Boechout en is daarmee de oudst bewaarde woning op de Binnensteenweg.


ID: 12577 | Bouwkundig element

Hoeve en landhuis Luizenkasteel of Bloemenhof

Bloemenhof 17-18, 19 (Boechout)
Hoeve en nieuw landhuis ingeplant binnen een met gras begroeid domein binnen brede omwatering waarlangs knotwilgen.