8421 resultaten


ID: 127179 | Bouwkundig geheel

Sociale woonwijk Oud Begijnhof

Anna Snelstraat 3-17, Begijnhof 1-52, 53, Pontstraat 50-56, 50B (Aalst)
Sociale woonwijk, tussen 1954 en 1959 gebouwd door de Samenwerkende Maatschappij van Goedkope Woningen voor het Gewest Aalst naar plannen van architect Antoon Blanckaert. Het bestaande begijnhof werd hiervoor grotendeels gesloopt, met uitzondering van de kerk, de kapel, de pastorie en enkele huizen.


ID: 163 | Bouwkundig element

Herberg Het Muisken

Brusselse steenweg zonder nummer (Aalst)
L-vormig hoevetje met onverhard erf. Aan de straat, boerenhuis met bomen ervoor.


ID: 35 | Bouwkundig element

Apotheek Breckpot

Esplanadeplein 20 (Aalst)
Apotheek Breckpot bestaat uit een huis, waarvan de kern opklimt tot het einde van de 18de eeuw, dat circa 1896 ingericht werd als apotheek en daarbij van een neoclassicistische apotheekinrichting en een art-nouveau-winkelpui werd voorzien.


ID: 45 | Bouwkundig element

Herberg Graaf van Egmont

Grote Markt 1 (Aalst)
Het huidige hoekhuis van twee en een halve bouwlaag en respectievelijk vijf en zes traveeën onder schilddak in combinatie met zadeldak, zou opklimmen tot 1777 en opgetrokken zijn uit de hergebruikte en herkapte zandsteen van het vroegere Steen.


ID: 60 | Bouwkundig element

Beurs van Amsterdam

Grote Markt 26 (Aalst)
Hoekgebouw van elf traveeën en twee bouwlagen in renaissancestijl bekroond met vier barokke topgevels met in- en uitgezwenkte top, opgericht in 1630-34, van bouwmeester Jan du Can of Gaspar Van der Moesen.


ID: 306689 | Bouwkundig element

Apotheek Lambrecht

Heilig Hartlaan 10A (Aalst)
In 1963-1964 liet Maurice Lambrecht de apotheek bouwen naar ontwerp van meubelontwerper Pieter De Bruyne die bijgestaan werd door architect Piet C. Cammu.


ID: 79 | Bouwkundig element

Handelshuis De Noordzee

Kattestraat 14 (Aalst)
Handelshuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder plat dak afgelijnd door een attiek, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met gebruik van versierende kleurrijke gevelsteen. Baksteenbouw met gebruik van versierende kleurrijke gevelsteen.


ID: 82 | Bouwkundig element

Handelshuis

Kattestraat 26 (Aalst)
Handelshuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 78 | Bouwkundig element

Handelshuis

Kattestraat 8 (Aalst)
Handelshuis van drie traveeën en drie bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met decoratief gebruik van gekleurde siergevelsteen in combinatie met geornamenteerde hardsteen voor constructieve onderdelen.


ID: 101 | Bouwkundig element

Café de Drie Koningen

Keizersplein 24 (Aalst)
Hoekhuis met de Korte Nieuwstraat, met drie bouwlagen en zes en vier traveeën, onder zadeldaken; oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw.