Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

777 resultaten


ID: 169 | Bouwkundig element

Watertoren

Hertshage (Aalst)
Opmerkelijke bedrijfswatertoren, met betonnen - uitkragend en door ribben ondersteund - reservoir, waarschijnlijk gebouwd op een deel van een oude ronde bakstenen fabrieksschouw. Circa 1920-1930 (?).


ID: 153 | Bouwkundig element

Reeks arbeiderswoningen

Lindenstraat 91-95 (Aalst)
Voor deze omgeving typische reeks aaneensluitende bakstenen arbeiderswoningen van één bouwlaag en twee en drie traveeën, onder doorlopend zadeldak.


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 432 | Bouwkundig element

Hoeve

Walburgaweg 17-19 (Aalst)
Hoevetje met woonhuis, heden verdeeld in twee woongelegenheden met parallelle stal, gekasseid erf met waterput achteraan en mestvaalt vooraan tegen de straat.


ID: 34573 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Blekkervijverstraat 9 (Aalter)
Boerenhuis met gecementeerde gevel van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Kleine bolkozijnen met luiken en rechthoekige deur. Regenwater van goot wordt afgevoerd naar betonnen regenwaterput.


ID: 33392 | Bouwkundig element

Villa Maria

Eekloseweg 31 (Aalter)
Alleenstaande bakstenen villa in beboomde voortuin, gebouwd door H. Bruggheman circa 1910. Gebouw met twee bouwlagen met verspringende traveeën deels onder zadeldak met vorstkam en afgewolfd dak rechts.


ID: 34820 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lotenhullestraat 1 (Aalter)
Begin 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen op beboomd erf afgesloten met haag en ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met vaasbekroning en gietijzeren wapenschildjes van het kasteel op de basis. Woonhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder schilddak. Ten westen, wagenhuis van drie traveeën onder zadeldak met poorten in rondboogarcade.


ID: 302884 | Archeologisch geheel

Romeins castellum op het Loveld

Loveldlaan (Aalter)
Deze archeologische zone betreft het Romeins castellum op het Loveld.


ID: 213149 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve deels in leem

Oudenstokstraat 9 (Aarschot)
Langgestrekte hoeve gelegen bij vrijstaand woonhuis uit de jaren 1950. Voor de 20ste-eeuwse woning waterput met bewaarde windas.


ID: 31634 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Blekkenbergstraat 28 (Alken)
Langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Ordonnantie: schuur-stal-woonhuis; stal/schuur in aanbouwsel tegen de rechter zijgevel.