377 resultaten


ID: 33417 | Bouwkundig element

Vrekkemkruis

Vrekkemstraat zonder nummer (Aalter)
Een houten kruis omgeven door linden en beuken, een bloemenperk en bidbank links, met plaasteren Christusbeeld onder houten afdakje, hier herplaatst na wegenwerken.


ID: 81694 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Arnolduspark

Tiegemberg zonder nummer (Anzegem)
Bedevaartsoord en recreatief park gelegen ten noordwesten van de dorpskern. Het park wordt op het eind van de 19de eeuw in opdracht van Vital Moreels aangelegd.


ID: 207464 | Bouwkundig element

Wegkruis

Beverensestraat zonder nummer (Ardooie)
Wegkruis, gelegen aan straatzijde, ten westen in de tuin van nummer 102. Nog niet voorkomend op de topografische kaart van het Institut Cartographique Militaire van 1936 (laatste terreinrevisie 1910).


ID: 208183 | Bouwkundig element

Wegkruis

Burgerleenstraat zonder nummer (Ardooie)
Ten zuiden van de erfoprit van nummer 29, in een aangelegd plantsoen met bloemen en struiken.


ID: 207508 | Bouwkundig element

Wegkruis

Cijnsmolenstraat zonder nummer (Ardooie)
Wegkruis, vermoedelijk opgericht rond het midden van de 19de eeuw rechts van de Cijnsmolenhoeve (nummer 1) en ten zuiden van de toenmalige Cijnsmolen.


ID: 207526 | Bouwkundig element

Wegkruis

Hellestraat zonder nummer (Ardooie)
Gelegen aan de westkant van de erfoprit naar nummer 28. Houten wegkruis met ijzeren Christusbeeld. Geflankeerd door twee berken.


ID: 207539 | Bouwkundig element

Wegkruis

Izegemsestraat zonder nummer (Ardooie)
Witgeschilderd houten wegkruis uit de 19de eeuw, met dito rug en afdakje, overgroeid. Gietijzeren Christusbeeld verdwenen.


ID: 207549 | Bouwkundig element

Wegkruis met calvariebeelden

Izegemsestraat zonder nummer (Ardooie)
Wegkruis met calvariebeelden, vermoedelijk uit de 19de eeuw. Het bestaande wegkruis wordt na de bevrijding van Ardooie in 1944 aangevuld met beelden van Maria en Johannes.


ID: 207560 | Bouwkundig element

Wegkruis

Izegemsestraat zonder nummer (Ardooie)
Wegkruis, in oorsprong teruggaand tot het eind van de 19de of het begin van de 20ste eeuw; tijdens het laatste kwart van de 20ste eeuw vernieuwd. Metalen wegkruis met dito afdakje en achterwand, met gietijzeren Christusbeeld. Geflankeerd door gipsen beelden Heilig Hart en Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in mijtervormige metalen nissen. Achterliggende cipres en berk.


ID: 207864 | Bouwkundig element

Veldkruis

Kasteelstraat zonder nummer (Ardooie)
Gelegen aan de rand van het huidige Veldbos/ Provinciaal Domein. Site opklimmend tot het midden van de 18de eeuw of vroeger.