Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5868 resultaten


ID: 52442 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede

Velveken (Geel)
Rechthoekig kapelletje onder overkragend zadeldak, opgericht in 1918.


ID: 52387 | Bouwkundig element

Kapel van Kievermont

Voort (Geel)
Volgens de overlevering einde 18de eeuw opgericht als beloftekapel door de familie Van Roten. Rechthoekige, verankerde, bakstenen kapel onder leien zadeldak met open dakruiter.


ID: 52526 | Bouwkundig element

Pastorie Heilig-Hartparochie

Winkelomseheide 145 (Geel)
Pastorie in neotraditionele stijl, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van J. Taeymans en gelegen in omhaagde tuin.


ID: 41815 | Bouwkundig element

Sint-Rochuskapel

Drinkteilstraat (Geetbets)
In de schaduw van een eeuwenoude linde ligt een klein langwerpig gebouw van witgekalkte baksteen, waarvan de gevel het jaartal 1548 draagt.


ID: 307097 | Bouwkundig element

Sint-Annakapel

Verdaelstraat zonder nummer (Geetbets)
Kleine bakstenen veld- en bedevaartkapel ter ere van Sint-Anna teruggaand tot 1644. Opgericht in opdracht van de cisterciënzerinnenabdij van Oriënte. De kapel werd heropgebouwd in 1877 en gerestaureerd in 2011.


ID: 21604 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van d'Ierd

D'Ierdstraat (Genk)
Neobarokke kapel van 1912. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond met een koor van één travee en driezijdige sluiting, met in- en uitgezwenkte gevelbekroning.


ID: 21608 | Bouwkundig element

Sint-Antoniuskapel

Hasseltweg (Genk)
Eenvoudige, neogotische kapel van circa 1900 op rechthoekige plattegrond van één travee voorzien van absis met driezijdige sluiting.


ID: 304692 | Bouwkundig element

Kapel

Langerloweg (Genk)
Neogotische Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen op een centraal driehoekig plein in het zuidelijk deel van het voormalige gehucht Langerlo, op de hoek van de Langerloweg en de Lousbeekstraat.


ID: 21617 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Neerzijstraat (Genk)
Octogonale bakstenen kapel uit begin 20ste eeuw, onder piramidale bedaking met dakruiter, met twee mooie linden in de onmiddellijke omgeving.


ID: 135389 | Landschappelijk geheel

Moervaartdepressie

Mendonk, Sint-Kruis-Winkel (Gent), Zaffelare (Lochristi), Eksaarde (Lokeren), Moerbeke (Moerbeke), Sinaai (Sint-Niklaas), Kemzeke, Stekene (Stekene), Wachtebeke (Wachtebeke)
De Moervaartdepressie, met aan de noordelijke zijde de dekzandrug Verrebroek-Gistel en aan de andere zijde de langzamer hogerop hellende gronden en de Zuidlede als fysische grens, is de belangrijkste structuur in dit gebied. In de depressie komen zowel graslandcomplexen, boscomplexen als mozaïeklandschappen voor. Elk heeft zijn typerende ontginningsstructuur. De Moervaartdepressie is omwille van zijn laaggelegen gronden niet bebouwd geworden in historische tijden. Door het onbebouwd karakter van het gebied is het bouwkundig erfgoed voornamelijk gesitueerd aan de noordelijke en zuidelijke grens van het gebied, zoals Moerbeke en in het zuiden de Kruiskapel.