Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

118 resultaten


ID: 30602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebeekseweg 260 (Ieper)
Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten noorden toegankelijk via erfoprit.


ID: 58492 | Bouwkundig element

Hoeve

Oude Sabsweg 5 (Knokke-Heist)
De hoeve aan de Oude Sabsweg is een polderhoeve gericht op landbouw en veeteelt, getypeerd door een grote, voor de omgeving enorm beeldbepalende bergschuur.


ID: 13488 | Bouwkundig element

Beukenhof

Mechelsesteenweg 140 (Kontich)
Rechthoekig neoclassicistisch kasteeltje van 1852-53, vergroot in 1905; gelegen in grote beboomde tuin dicht bij dorpskern.


ID: 32299 | Bouwkundig element

Hoeve Deploige

Zammelenstraat 35 (Kortessem)
Bakstenen gebouwen, deels op gecementeerde plint, onder zadeldaken, opgesteld rondom een heden deels gekasseid en begraasd erf. De poortvleugel en het woonhuis met aansluitende stallen dateren van 1780.


ID: 60758 | Bouwkundig element

Pioniershoeve

Magerstraat 1, 1A (Kortrijk)
Historische hoeve reeds vermeld in het Landboek van Heule. Eveneens aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843). 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rond erf. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken.


ID: 60579 | Bouwkundig element

Hoeve Oud notarishof

Walleweg 16 (Kortrijk)
Daterend uit circa 1800. In oorsprong waarschijnlijk herenhuis met koetshuis verbonden op straatzijde door muur, heden hoeve.


ID: 60831 | Bouwkundig element

Heerlijkheid van Heule

Zeger van Heulestraat 53-55 (Kortrijk)
De historische hoeve is vanouds het centrum van de vrij aanzienlijke heerlijkheid van Heule en tevens dorpsheerlijkheid. Lange noordoostelijke erfoprit, aangeduid door eiken en in het begin gemarkeerd door kapelletje. Ten noorden van de hoeve ligt de huisweide en ten westen het voormalig opperhof. De hoeve heeft een semigesloten opstelling en wordt volledig omwald. Lage bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom een deels gekasseid en bekiezeld erf. Ten noorden, boerenhuis in kern teruggaand tot 1722.


ID: 54480 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenstraat 2 (Laarne)
Begin 20ste-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, deels teruggaand op een oudere hoeve. Het kadasterarchief registreert in 1908 de volledige reconstructie van de bestaande hoeve in opdracht van fabrikant Achille Dutry-Massy uit Gent.


ID: 44124 | Bouwkundig element

Hoeve Eendenwal

Bareelstraat 1 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: L-vormige opstelling van boerenhuis en stal-schuurvleugel, waarvan hier evenwel de hoeken elkaar raken.


ID: 44068 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boezingestraat 160 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten Victor Renders en Hippolyte Steels van 1922, teruggaand op de regionale hoevebouw.