Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

117 resultaten


ID: 17618 | Bouwkundig element

Brouwerij

Kerkstraat 41 (Kruibeke)
Woonhuis met zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Rechts ervan, voormalig brouwerij- en mouterijgebouw, haaks op de straat ingeplant.


ID: 74485 | Bouwkundig element

Brouwerij Snoeck en brouwershuis

Hoogboeregemstraat 3 (Kruisem)
Zeer landelijk gelegen complex van circa 1875 met achterin gelegen woonhuis en in L-vorm aan de straat ingeplante brouwerijgebouwen met vierkante schoorsteen ten noorden. Fraai ijzeren toegangshek aan vierkante gemetste pijlers tussen lage gebogen muurtjes ten oosten aan de straat.


ID: 58158 | Bouwkundig element

Mouterijgebouw

Mouterijstraat (Laarne)
Mouterijgebouw, gelegen achter Koffiestraat 2B en aan hoek Kerkakker, beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 7 oktober 1993. Deze mouterij hoorde als bedrijfsgebouw oorspronkelijk bij het herenhuis Koffiestraat 2 binnen de voorheen omgrachte, omringende tuin.


ID: 58226 | Bouwkundig element

Hoeve met brouwershuis Verstraeten

Zomerstraat 83 (Laarne)
Hoeve met losse bestanddelen opgesteld in het vierkant rondom het verharde erf met aan de straat gelegen voormalig brouwershuis, in 1909 herbouwd. Eveneens in 1909 werd het brouwerijgebouw aan de zuidzijde van het erf met een aanbouw verlengd naar de straatkant toe. De brouwerij en mouterij bleven in bedrijf tot 1943.


ID: 47827 | Bouwkundig element

Brouwerij en gemeenteschool

Visstraat 49/5 (Lebbeke)
Voormalige brouwerij en mouterij "La Dendre", opgericht in 1902 en bedrijvigheid stopgezet omstreeks 1925. Ter vervanging van de te klein geworden aanvankelijke gemeenteschool aan het dorpsplein in 1927 omgevormd tot gemeenteschool van Denderbelle naar ontwerp van architect De Ruddere.


ID: 42308 | Bouwkundig element

Brouwerij de Jonge Sint-Jacob

Lei 19 (Leuven)
Gebouwencomplex dat bestaat uit een ruime, laatbarokke herenwoning op L-vormig grondplan, enkele laat-19de- en 20ste-eeuwse bijgebouwen, en achteraan in de tuin de gebouwen van de voormalige mouterij.


ID: 51671 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen van brouwerij Sint-Michiel

Marktplaats 12 (Lichtervelde)
Brouwerijgebouwen van de voormalige brouwerij Sint-Michiel, uit het vierde kwart van de 19de eeuw op L-vormige plattegrond, gelegen aan een gekasseide binnenkoer toegankelijk via ijzeren poort aan de Marktplaats en opgevat als een verankerde baksteenbouw op gepikte plint onder zadeldaken.


ID: 33623 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Eclectisch herenhuis met siertuin

Dekenijstraat 7 (Lievegem)
Het eclectische herenhuis werd in 1922 gebouwd op de plaats van de voormalige brouwerswoning van brouwerij Galens. Achter de woning strekt zich een siertuin aangelegd in landschappelijke stijl uit. In de tuin bevinden zich nog het voormalig koetshuis met paardenstallen en het mouterijgebouw.


ID: 18027 | Bouwkundig element

Mouterij Boelens

Torenstraat 17 (Lokeren)
Voormalige mouterij Boelens uit het vierde kwart van de 19de eeuw bestaande uit een straatgebouw met puntgevel, met links ertegen een sterk vervallen vleugel en achterliggende smalle binnenkoer waarop rechts een vierkante mouteest aangebouwd tegen eerst genoemd gebouw.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.