Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

244 resultaten


ID: 88528 | Bouwkundig element

Tweede statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven   Weeën

Molenstraat (Waasmunster)
Tweede statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang. Bakstenen veldkapelletje, vernieuwd in 1938; ingeplant in straatbocht op onregelmatig driezijdig perk met lage heesters en 3 jonge bomen.


ID: 88529 | Bouwkundig element

Derde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven   Weeën

Molenstraat (Waasmunster)
Derde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang; vervangt op aanvraag van de pastoor sinds 1938 de derde statie van de ommegang die ingelijst aan de voorgevel van de Heidekapel hing. Zelfde type veldkapel als de overige van de ommegang.


ID: 88545 | Bouwkundig element

Vierde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Ommegangsdreef (Waasmunster)
Bakstenen veldkapelletje, vernieuwd in 1938 en ingeplant op driehoekig perceeltje in straatbocht. Nis met polychroom plaasteren reliëftafereel achter ingelijst glas, door beeldhouwer Aloïs De Beule.


ID: 88706 | Bouwkundig element

Vijfde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Stationsstraat (Waasmunster)
Vijfde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang. Bakstenen veldkapelletje, vernieuwd in 1938; ingeplant op driehoekig graspleintje aan de straathoek.


ID: 34382 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte

Overslag 39 (Wachtebeke)
Georiënteerde kerk met omgevend kerkhof. Noordelijk deel van de omringende bakstenen kerkhofmuur voorzien van zeven kapellen met beeldengroep in nis gewijd aan de Zeven Weeën van Onze-Lieve-Vrouw, volgens herinneringssteen opgebouwd in 1927. Mariagrot achter de kerk van 1925.


ID: 208419 | Bouwkundig element

Rozenkapel en ommegang

Nijverheidstraat (Waregem)
Kapel van Madonna van de Rozen met ommegang, gebouwd in 1984 door de familie Kints uit dank voor een bekomen genezing. De kapel wordt ingezegend op 23 juni 1984. Rondom de kapel loopt een verhard pad en zijn bloemperken aangelegd. Het centrale toegangspad is afgezet met decoratieve, ijzeren hekken.


ID: 207682 | Bouwkundig element

Parochiekerk van de Heilige Familie

Toekomststraat 76 (Waregem)
Neoromaanse kruiskerk van 1951-1953, ontworpen door architect Maurice Allaert en gelegen langs de Broekstraat en tussen de Zeswegenstraat en de Toekomststraat. Rondom de kerk bevinden zich sinds 1955 vijf kapelletjes van de ommegang van Sint-Cornelius met beelden van de hand van Van de Moortele uit Wielsbeke.


ID: 32854 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jozef

Kruisekestraat (Wervik)
Recente zaalkerk, gebouwd in 1937-1938 naar ontwerp van architect J. Bosschaert met als kader de naoorlogse stadsuitleg ten westen van de Kruisekestraat, namelijk de sociale woonwijken Oud Park en Nieuw Park respectievelijk daterend uit de jaren 1920 en 1930. Omringende parking; vier statiekapelletjes en een Lourdesgrot. Interbellumkerk: traditionele plattegrond, streekeigen bouwmaterialen, herkenbare vormgeving niettemin met aandacht voor functionaliteit en introductie van nieuwe technieken.


ID: 85123 | Bouwkundig element

Kapel voor Maria, hulp der christenen

Wegvoeringstraat (Wetteren)
Kapel met ommegang en grafkapel van de familie Bracke – Van Geert. Vrijstaand gebouw, noord-zuid georiënteerd in een moderne neogotische stijl naar ontwerp van architect Prosper De Vuyst van 1939 en bekostigd door de familie Bracke – Van Geert.


ID: 76141 | Bouwkundig element

Kerkhof van de Sint-Jan-Onthoofdingkerk

Dorp (Wichelen)
Het kerkhof werd in de loop der tijd uitgebreid tot zijn huidige grootte. Het voorste gedeelte vertoont een karakteristieke ovale vorm zoals weergegeven op de kaart in het landboek van Schellebelle van 1658-1709. Het gedeelte naast de Schelde is pas sinds midden 20ste eeuw bij het gewijde kerkhof ingelijfd. Het kerkhof is gedeeltelijk afgesloten met een kerkhofmuur. Op het kerkhof staat een dodenhuisje uit de 19de eeuw. Er is ook een Sint-Corneliusommegang met zes kapelletjes.