Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

663 resultaten


ID: 200322 | Archeologisch geheel

Motte In de Burg

Wijerdijk (Lanaken)
Middeleeuwse motte die nog duidelijk zichtbaar is op het digitaal hoogtemodel en waarvan de contouren nog terug te vinden zijn in de huidige percelering.


ID: 135106 | Landschappelijk element

Sint-Gitterdal

Landen (Landen)
Deze archeologisch zeer belangrijke site is gelegen ten zuidwesten van Landen, tussen Overwinden en Walsbets. Ondanks zijn rijke bewoningsgeschiedenis bestaat de site heden vooral uit graslanden, akkerland en bos. Ooit lag hier Ouderstad, de voorloper van het huidige Landen. De belangrijkste relicten zijn twee mottes en een Merovingisch grafveld. Sint-Gitterdal beslaat ongeveer 6,5 ha en ligt ingesloten tussen een industriezone en een woongebied.


ID: 302654 | Archeologisch geheel

Feodale motte van Wange

Overhespenstraat (Landen)
De heuvel gelegen langs de Overhespenstraat te Wange is een restant van de feodale motte van Wange. In de volksmond is de site gekend als ‘de Tomme’ daar men aannam dat het om een Romeinse grafheuvel ging. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het een middeleeuwse motteheuvel betreft.


ID: 92027 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Andries

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Orgel door Frans Vos uit 1926.


ID: 92030 | Bouwkundig element

Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw

Guynemerplein 14A (Langemark-Poelkapelle)
Orgel door Jos. en Pieter Loncke uit 1943.


ID: 92028 | Bouwkundig element

Orgel kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis in de Madonnawijk

Klerkenstraat 165 (Langemark-Poelkapelle)
Orgel rond 1720 gebouwd voor de voormalige Sint-Annakapel in Gent, door Louis de la Haye (alias Delhaye), te Gent. Gerenoveerd door Pierre (jr) van Peteghem, te Gent, in 1829. In 1958 aangekocht door de parochie van Langemark-Madonnawijk.


ID: 92029 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Paulus

Markt 50 (Langemark-Poelkapelle)
Orgel door Jules Anneessens uit 1929.


ID: 92239 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Salvator

Wiezeplein (Lebbeke)
In de jaren 1861-1862 liet burggraaf Ch. de Clerque Wissocq zich een royaal huisorgel bouwen door orgelbouwer J. Merklin. Na het overlijden van de burggraaf werd het orgel geschonken aan de kerk van Wieze.


ID: 217084 | Bouwkundig element

Pand met reclamemuurschilderingen voor Blue Band en Vigor

Markizaatstraat 55-59 (Lede)
Pand met bijgebouw, beide voorzien van reclamemuurschilderingen, voor de merken Vigor op het hoofdgebouw en Blue Band op het bijgebouw.


ID: 92149 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Eligius

Kerkplein (Ledegem)
Vóór 1940 was er een orgel aanwezig, waarvan auteur en bouwjaar onbekend blijven; het was tijdens WO I beschadigd en werd in 1921 hersteld door Jules Anneessens (Menen). Dezelfde orgelbouwer plaatste in 1931 een electro-ventilator. Dit orgel werd vernield bij de eerste beschietingen in WO II. In 1942 werd een nieuw orgel geleverd door Bernard Pels (Alkmaar en Lier), gefinancierd door het fonds voor oorlogsschade; dit instrument ging op zijn beurt verloren in de kerkbrand van 1953. Vandaag is er slechts een electronium in gebruik.