Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

413 resultaten


ID: 78990 | Bouwkundig element

Gemeentelijke lagere jongensschool met onderwijzerswoning

Stationsstraat 13, 13A (Damme)
Voormalige gemeentelijke lagere jongensschool, zie belettering gevelcartouches, met onderwijzerswoning in neoclassicistische stijl; thans hoofdgebouw herbestemd als cultuurcentrum "Rostune". Opgetrokken als tweede gemeenteschool in 1867-1868 op grond van de Heer Goupy de Beauvolers uit Brugge door aannemer J. Bogaert. Vrijstaand wit geschilderd en gecementeerd bakstenen volume op zwartgeschilderde plint.


ID: 54547 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Dorpsstraat (De Haan)
Voormalige onderwijzerswoning en gemeenteschool, daterend van 1866-1867. Halfvrijstaand dubbelhuis, opgevat als een bepleisterde en gecementeerde baksteenbouw van twee bouwlagen. Achterliggende, haaks ingeplante klassenvleugel onder zadeldak.


ID: 86443 | Bouwkundig element

Schoolgebouw met onderwijzerswoning

Sint-Amandusstraat 24-28 (Deerlijk)
Centrumschool "De Beuk" en school voor bijzonder onderwijs "De Kim". In oorsprong de gemeentelijke jongensschool, opgericht in 1850 in de Schoolstraat. Onderwijzerswoning: modernistisch getinte woning gebouwd circa 1936. Voortuintje aan de straat afgezet door muurtje met buisprofiel. Vrijstaande garage rechts. Sedert 1983 in gebruik als vergaderruimte voor plaatselijke culturele verenigingen. Langgestrekte klassenvleugel van twee bouwlagen onder pannen schilddak.


ID: 38266 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Aarseleweg 20 (Deinze)
Gemeenteschool en onderwijzerswoning gebouwd in 1860 naar ontwerp van architect 't Kindt. Bakstenen schoolhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken. Haaks erachter gebouwde schoollokalen onder meer gedateerd 1921.


ID: 38318 | Bouwkundig element

Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Dentergemstraat 42-44 (Deinze)
Onderwijzerswoning; gebouwtje op T-vormige plattegrond met heden geschilderde bakstenen voorgevel van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rechts ervan, poort naar de speelplaats en afzonderlijk gebouw met klaslokalen met hoge ramen. In Tabakstraat aangebouwd klein gebouwtje, bekend als oude celgevangenis.


ID: 35226 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Hansbekedorp 35 (Deinze)
Gemeenteschool en huis van de hoofdonderwijzer, gebouwd in opdracht van F.G. Borluut naar ontwerp van M. De Noyette in 1876. Bakstenen gebouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts ervan langgerekt schoolgebouwtje.


ID: 35264 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning

Melkerijstraat 9 (Deinze)
Onderwijzerswoning bij een nu verdwenen schooltje, opgericht tijdens de schoolstrijd in 1879-80 op grond van de heer Borluut. Bakstenen enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Centraal op de borstwering tussen de twee bouwlagen, nis met Mariabeeld. Links lager zijaanbouwsel onder afgewolfd dak.


ID: 38067 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Astene, gemeenteschool en onderwijzerswoning

Nieuwstraat 3-7 (Deinze)
Voormalig gemeentelijk complex met gemeentehuis, school en woning van de onderwijzer, van 1866-68 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny, uitgevoerd door aannemer L. Serck. Symmetrisch opgebouwd geheel van donkere baksteen, respectievelijk drie, vier en drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Arduinen muurplaat met oorlogsmonument voor de gesneuvelden van 1914-18.


ID: 38172 | Bouwkundig element

Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Pastoriestraat 32, 32B (Deinze)
Gemeenteschool met bijhorend schoolhuis; iets achterin gelegen bakstenen gebouw met voortuintje, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1861 en oorspronkelijk slechts één bouwlaag, in 1920 verhoogd met een bovenverdieping. Haaks erachter aanpalende klaslokalen.


ID: 35619 | Bouwkundig element

School en onderwijzerswoning

Vosselaredorp 51-53 (Deinze)
Voormalige gemeenteschool en huis van de onderwijzer uit begin 20ste eeuw. Deels behouden klaslokalen achterin de speelplaats. Aanleunend huis van de onderwijzer van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.