Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

104 resultaten


ID: 13572 | Bouwkundig element

Postkantoor van 1906

Antwerpsestraat 1 (Mortsel)
Sober eclectisch hoekgebouw van zes + een + een traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, naar ontwerp van architect Jean-Jacques Winders.


ID: 16592 | Bouwkundig element

Posterijen ontworpen door F. Schoup

Marktstraat 40 (Nieuwpoort)
Eclectische lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, van circa 1922; gesigneerd architect F. Schoup. Puilijst met overhoekse muizentand boven geometrische versiering van bakstenen in staand blokverband, profielstenen op borstwering, band met bakstenen in overhoeks staand blokverband op de bovenpenanten, kroonlijst met halfbolbeloop op tandlijst.


ID: 55465 | Bouwkundig element

Postgebouw

Hendrik Serruyslaan 18A, Wittenonnenstraat 44 (Oostende)
Voormalig postgebouw (P.T.T./R.T.T.-gebouw) uit 1953 naar ontwerp van architect Gaston Eysselinck (Gent, 1907-1953), het enige overheidsgebouw dat hij ontworpen heeft. Vrijstaand bouwblok gelegen tussen de Witte Nonnenstraat ten noorden, de Aartshertoginnestraat ten oosten en de Poststraat ten westen, waarvan oostelijk deel toegevoegd in de tweede helft van de 20ste eeuw na afbraak van aanpalende huizenblokken.


ID: 56821 | Bouwkundig element

Station Oostende en Hotel Terminus Maritime

Natiënkaai 1, 5 (Oostende)
Station, gebouwd als tweede zeestation "Oostende-Kaai" in 1907-1913 naar ontwerp van Otten en Seulen (Gent), "architectes de Chemins de fer de l'Etat" en uitgevoerd door aannemer Gebroeders Wittebort (Sint-Gillis, Brussel). Het zeestation is ontworpen als kopstation, de voorgevel naar de stad gericht, met de toegang ingeplant in de as van de brug over de zeesluis van de handelsdokken. Eclectisch stationscomplex bestaande uit een centrale inkomhal geflankeerd door twee vierkante "torengebouwen" van drie bouwlagen onder tentvormig leien mansardedak. Links aansluitend aan het station, voormalig "Hotel Terminus Maritime". Aansluitend op de hoek, voormalig postsorteercentrum in het torengebouw.


ID: 27166 | Bouwkundig element

Postgebouw in neogotische stijl

Krekelput 4 (Oudenaarde)
Postgebouw in neogotische stijl volgens archiefdocumenten gebouwd naar ontwerp van bouwmeester G. Verbeke in opdracht van de Dienst der Gebouwen van Posterijen en Telegrafen in 1911, zie jaarsteen. Baksteenbouw met verwerking van arduin. Hoofdgebouw, rechthoekig blok van twee bouwlagen hoog afgedekt door zadeldak gevat tussen zijtrapgevels.


ID: 44251 | Bouwkundig element

Postkantoor

Weststraat 31 (Oudenburg)
Voormalig postgebouw van 1929-1932, op plaats van poortgebouw van de vroegere school. Zelfde architecten als school van 1930 in Hoogstraat: Alfons Van Coillie (Roeselare) en J. Deboutte (Elsene). Recent postgebouw aan overkant van de straat.


ID: 80690 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Zwaan

Markt 26 (Peer)
Rijhuis met dubbelhuisopstand, in zijn huidige ordonnantie uit de 19de eeuw, doch in kern teruggaand tot de tweede helft van de 17de eeuw.


ID: 80828 | Bouwkundig element

Alleenstaand burgerhuis

Stationsstraat 34-36 (Peer)
Ten westen van een meidoornhaag voorzien burgerhuis, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 80349 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Dorpsstraat 40 (Pelt)
Alleenstaand gebouw, eerst postkantoor, daarna winkel, heden horecafunctie; uit het interbellum.


ID: 80266 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Neerpelt

Kerkstraat 1-7 (Pelt)
Gemeentehuis opgetrokken in 1898, in eclectische stijl met neo-Vlaamse-renaissance-inslag, naar ontwerp van Sneppe, conducteur van Bruggen en Wegen.