17 resultaten


ID: 304896 | Bouwkundig element

RTT-gebouw

Dokter Maurice Timmermanslaan 8 (Antwerpen)
Tussen 1949 en 1953 opgetrokken gebouw van de Regie van Telegraaf en Telefoon in een functioneel en conventioneel modernisme. Verfijnde reliëfversieringen van telefoondraadgeleiders, en van de letters die de Regie van Telegraaf en Telefoon afkorten (RTT), veruitwendigen de functie van het gebouw.


ID: 7007 | Bouwkundig element

Telefooncentrale

Kielsevest 35 (Antwerpen)
Telefooncentrale in eclectische stijl naar ontwerp van E. Baudart, opgericht in 1925 en volgende door het Ministerie van Openbare Werken in opdracht van het toenmalige "Bestuur van Telegraafen en Telefoonen".


ID: 4886 | Bouwkundig element

Telefooncentrale Regie van Telegraaf en Telefoon

Meir 127 (Antwerpen)
Uitgestrekt gebouwencomplex dat de westelijke helft beslaat van het bouwblok Meir, Jezusstraat, Lange Nieuwstraat en Cellebroedersstraat, en in meerdere fasen tot stand kwam tussen eind jaren 1890 en eind jaren 1970.


ID: 29336 | Bouwkundig element

Huis de Zeven Torens

Hoogstraat 6, 10, Meestraat 2-4, 2B (Brugge)
Complex zich situerend ten noorden van de Groenerei, ten zuiden van de Hoogstraat, ten westen van de Meestraat en ten oosten van de Burg. Geheel is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 77808 | Bouwkundig element

Gebouwencomplex met kantoren en telefooncentrale

Rijselstraat 1 (Brugge)
Rijselstraat nr. 1. Gebouwencomplex met administratieve doeleinden en telefooncentrale, ontworpen in 1989 in rode baksteen door de architecten H. Augustyniak, P. De Maeght en R. Vernimmen. De veelheid van daken, geaccentueerd door de lage dakvensters, ritmeert het gebouw en verzacht de massale indruk van het bouwvolume. Gebruik van rode dakpannen in combinatie met groene en gele geglazuurd


ID: 307145 | Bouwkundig element

Telefooncentrale Regie van Telegraaf en Telefoon

Bennesteeg 16, Sint-Niklaasstraat 27 (Gent)
In de tweede helft van de jaren vijftig trok de Regie van Telegraaf en Telefoon (RTT) in het historisch stadscentrum van Gent een nieuwe telefooncentrale op naar ontwerp van ingenieur-architect Jules Trenteseau, ter vervanging van het tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielde exemplaar van architect Alfons Van Houcke uit 1901.


ID: 307159 | Bouwkundig element

Telefooncentrale

Kortrijksesteenweg 540-542 (Gent)
Eind jaren veertig liet de Regie van Telegraaf en Telefoon (RTT) een nieuwe telefooncentrale optrekken (A.T.M.K. Gent-Sint-Pieters) in een zakelijke baksteenarchitectuur naar ontwerp van ingenieur-architect W. Smets.


ID: 307207 | Bouwkundig element

Telefooncentrale van 1950

Peerstraat 32 (Gent)
Begin jaren vijftig liet de Regie van Telegraaf en Telefoon (RTT) een automatische telefooncentrale bouwen in de Peerstraat naar ontwerp van ingenieur-architect W. Smets.


ID: 300771 | Bouwkundig element

Telefooncentrale

Sint-Baafskouterstraat 68 (Gent)
Begin jaren vijftig liet de Regie van Telegraaf en Telefoon (RTT) een automatische telefooncentrale bouwen in de Sint-Baafskouterstraat naar ontwerp van ingenieur-architect E. Ceuppens.


ID: 211220 | Bouwkundig element

Telefooncentrale

Westkerkestraat 30 (Ichtegem)
Halfvrijstaand volume van één bouwlaag onder een pannen schilddak. Volgens het kadaster gebouwd in 1951.