Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

159 resultaten


ID: 130753 | Landschappelijk element

Gekandelaarde plataan als vredesboom

Gemeenteplein (Huldenberg)
Op het Gemeenteplein staat bij het oorlogsmonument een gekandelaarde plataan die er als vredesboom werd geplant.


ID: 130754 | Landschappelijk element

Opgaande plataan als vrijheidsboom

Leuvensebaan, St.-Agathastraat (Huldenberg)
De vrijheidsboom, een gewone plataan, bevindt zich op het kruispunt van de Sint-Agathastraat met de Leuvensebaan, ten zuiden van de Sint-Agathakerk en het ommuurde kerkhof. Deze 34 meter hoge, opgaande boom heeft een stamomtrek van 5,46 meter. Voor de boom is een herdenkingsmonument opgericht.


ID: 305870 | Landschappelijk element

Esdoorndreef of 'Maple Avenue' als vredesdreef

Canadalaan (Ieper)
De Canadalaan is een esdoorndreef, ook ‘Maple Avenue’ genoemd, die slingerend naar Hill 62 toe loopt. De weg ligt op het tracé van de tweede geallieerde verdedigingslinie rond Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog. De esdoorns werden aangeplant ter herdenking van de Canadese soldaten die op deze locatie gevochten hebben.


ID: 306476 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Hospitaalstraat, Poperingseweg, Sixplein (Ieper)
Op het Sixplein, voor het gemeentehuis van Vlamertinge, staat een jonge vredesboom. Deze is vrij recent aangeplant, ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom. De nieuwe boom staat in een plantsoen en is op dezelfde locatie, achter de calvarie, ingeplant.


ID: 305358 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Sint-Elooisweg (Ieper)
Bij de kerk van Voormezele werd een linde aangeplant als vrijheidsboom ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. De gedenkplaat werd geplaatst in 1968, 50 jaar na het einde van de oorlog.


ID: 305872 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als vredesboom

Melkmarkt (Izegem)
Centraal op de Melkmarkt staat een opgaande bruine beuk. Deze boom is als vredesboom aangeplant in 1920, ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. De beuk is verhoogd ingeplant en afgezet door een bakstenen muurtje.


ID: 305827 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als vredesboom

Oude Dorpsweg (Jabbeke)
De bruine beuk is op 25 maart 1920 als vredesboom aangeplant en staat tussen het voormalig gemeentehuis en de kerk. De opgaande boom is met zijn omtrek van 350 cm, totale hoogte van 25 m en takvrije stam van 7 m beeldbepalend in het straatbeeld.


ID: 131991 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom

Tielendorp (Kasterlee)
De vredesboom is geplant in 1919 na de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om een gekandelaarde Hollandse linde op het gekasseide voorplein bij het gemeentehuis.


ID: 47377 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Gemeentehuis van Tielen en dorpsplein

Tielendorp 1 (Kasterlee)
Voormalig gemeentehuis, gelegen ten noorden van de kerk en opgericht in 1876 naar ontwerp van provinciaal architect P.J. Taeymans. Het gemeentehuis is gelegen op een driehoekig dorpsplein met onder andere een dorpspomp, vredesboom en Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


ID: 306327 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Borgstraat, Dorpsstraat (Kinrooi)
Op het pleintje ter hoogte van de Dorpsstraat en de Borgstraat in Kessenich staat een opgaande linde. Deze boom is in 1985 aangeplant als vredesboom, ter vervanging van de oorspronkelijke vredeslinde uit 1922.